www.modernitovarna.com
Steute

steute na Powtechu

Spínače a senzory Extreme v dopravě sypkých materiálů

steute na Powtechu
Jsou abrazivní, jako cement a písek, jsou korozivní, jako hnojiva, nebo jsou výbušné, jako organický prach. Vlastnosti práškových materiálů často kladou vysoké požadavky na konstrukci spínacích přístrojů, které s nimi přijdou do styku. A aby toho nebylo málo, výrobní provozy, v nichž se s takovými materiály manipuluje, se často nacházejí venku, kde vlhko a extrémní teploty představují další výzvy pro elektrické komponenty. V neposlední řadě se se spínacími zařízeními v těchto podmínkách zachází hrubě, bez náležité péče a pozornosti.

Majíc toto na zřeteli, obchodní jednotka „Extreme“ společnosti steute vyvíjí a vyrábí robustní spínače s dlouhou životností. V tomto roce budeme opět na Powtechu (hala 1, stánek 327), abychom představili svůj sortiment výrobků právě pro tuto aplikační oblast.

Dvěma posledními příspěvky do naší řady „Extreme“ jsou série polohových spínačů Ex 97 a Ex 99 se standardními rozměry podle DIN EN 50047 a DIN EN 41. Jsou odolné vůči korozi, chráněné proti prachu a extrémně odolné proti nárazu. Mohou se používat v Ex zónách 21 a 22 s nebezpečím výbuchu prachu, jakož i v Ex zónách 1 a 2 s nebezpečím výbuchu plynu. Jejich další speciální vlastností je vhodnost pro použití v teplotách pod bodem mrazu až do -60 °C. K typickým aplikacím pro tyto spínače patří kontrola polohy kontrolních okének, přístupových vík pro údržbu anebo limitní stop přepravovaných materiálů u strojů pracujících se sypkými materiály.

Jako alternativu k elektromechanickým přístrojům steute vyrábí též válcovité magnetické senzory Ex RC M 20 KST, které jsou vyrobené z plastu odolného proti nárazům a které rovněž vykazují opravdu Extreme (extrémní) charakteristiky. Například spolehlivě pracují v teplotách pod -60 °C a stále ještě jsou schopné projít 7-Jouleovým nárazovým testem vyžadovaným Ex normalizačními autoritami. A protože jsou dokonale utěsněné, mají extrémně dlouhou životnost, dokonce i ve velmi prašném prostředí.

steute na Powtechu: hala 1, stánek 327

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP