www.modernitovarna.com
Fluke Process Instruments

Rozšíření řady poměrových pyrometrů pro měření vysokých teplot

Větší rozsah teplot, nové oblasti použití Společnost Fluke Process Instruments doplnila svou řadu pyrometrů Endurance o čtyři nové jednopásmové a dvoupásmové pyrometry. Pyrometry této řady tedy nyní lze měřit teploty od 50 do 3 200 °C. Výrobce také zvětšil maximální optické rozlišení ze 150:1 na 300:1, a tak umožnil měření ještě menších objektů z ještě větší dálky. Nové poměrové pyrometry určené pro náročné měřicí úlohy měří už od 250 °C. Snímače mají galvanicky izolované vstupy a výstupy a kryt z korozivzdorné oceli zaručuje krytí IP65.

Rozšíření řady poměrových pyrometrů pro měření vysokých teplot
Obrázek: Nové vysoce přesné poměrové pyrometry umožňují nepřetržité vizuální monitorování technologických procesů v nejnáročnějším průmyslovém prostředí

Pyrometry odolávají teplotám okolí do 65 °C, s doplňkovým chladičem do 315 °C. Oblasti použití zahrnují primární i sekundární metalurgii, zpracování uhlíku, výrobu křemíku, a nyní také slévárenství nebo svařování stejně jako výrobu pryže a plastů. V řadě Endurance jsou pyrometry pro univerzální použití s širokým rozsahem měřených teplot a různými vlnovými délkami pro přesná provozní měření, které pomáhají výrobcům snižovat zmetkovitost, zlepšovat kvalitu a jakost výrobků, zvyšovat propustnost výroby a minimalizovat náklady na energii. Snímače jsou napájeny po Ethernetu (PoE – Power over Ethernet) nebo ze stejnosměrného zdroje a mají rozhraní pro Ethernet, Profinet a RS-485. Zadní panel s podsvětlením a dotykovým ovládáním umožňuje snadnou, intuitivní navigaci. Software pyrometrů Endurance pro PC zjednodušuje konfiguraci a ovládání za provozu a vestavěný webový server umožňuje archivaci historický dat pro dokladování průběhu technologických procesů, odhalování problémů a dohled nad probíhajícími procesy na dálku. K dispozici jsou různé objektivy, hledáčky a možnosti zaostřování. Například vestavěnou kameru je možné využít pro videodohled po Ethernetu. Upozornění na znečištění objektivu odstraňuje nutnost periodické kontroly a čištění. Všechny pyrometry řady Endurance mají prodlouženou dobu záruky na čtyři roky.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP