www.modernitovarna.com
Fluke Process Instruments

Pyrometry s velkým rozlišením a s odolnou oddělenou snímací hlavicí

Společnost Fluke Process Instruments rozšířila řadu svých pyrometrů Endurance o typy s oddělenou snímací hlavicí, která odolává okolním teplotám do 315 °C.

Pyrometry s velkým rozlišením a s odolnou oddělenou snímací hlavicí
Ilustrace: Provedení s oddělenou hlavicí jsou dostupná pro různé monochromatické (úzkopásmové) a poměrové pyrometry pro měření teploty až 3 200 °C.

Tato konstrukce je ideální pro použití tam, kde je omezený prostor pro instalaci nebo tam, kde je třeba snímač namontovat do blízkosti zdroje tepla či do nepříznivých podmínek. Snímací hlavice mají také zvýšenou odolnost proti elektromagnetickému rušení. K odolnému elektronickému převodníku s krytím IP65 se hlavice připojují optickým kabelem o délce až 22 m. Různé varianty pro střední a vysoké teploty pokrývají měřicí rozsah od 250 °C do 3 200 °C. Monochromatické a poměrové pyrometry jsou vybaveny senzory se spektrální citlivostí v pásmu 1 μm nebo 1,6 μm. Poměrové infračervené pyrometry umožňují přesné měření teploty částečně zakrytých předmětů, měření v prašném prostředí nebo při přítomnosti páry v atmosféře, popř. měření malých nebo rychle se pohybujících předmětů, které zcela nezaplňují měřicí pole. Jmenovitě to mohou být vodiče, dráty, tyče nebo proud roztavené skloviny či kovu. Největší oblast použití zahrnuje hutnictví a tepelné zpracování kovů, sklářství nebo laserové svařování. Rozlišení pyrometrů Endurance je 0,1 K, a proto vyhovují i požadavkům v oblasti výroby polovodičů. Pro různé měřicí vzdálenosti jsou k dispozici odpovídající objektivy. Pyrometry jsou napájeny přes Ethernet (PoE) nebo ze zdroje 24 V DC. Mají izolované I/O stejně jako rozhraní LAN/Ethernet, Profinet a RS-485. Software pro nastavení pyrometrů Endurance z PC a jejich monitorování zjednodušují uvedení do provozu i vlastní měření. Vestavěný webový server umožňuje archivovat historická data pro dokladování průběhu technologických procesů, řešení problémů a dohled na dálku. Všechny pyrometry řady Endurance mají čtyřletou záruční lhůtu.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP