www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Bezpečnostní absolutní polohování v ose X

Robustní senzory a vyhodnocovací jednotka pro SIL 3 a PL e. Bezpečné určení absolutní polohy obvykle vyžaduje použití velmi složité techniky.



Bezpečnostní absolutní polohování v ose X
Bezpečnostní vyhodnocovací jednotka PUS-F161-B

Společnost Pepperl+Fuchs nabízí mnohem jednodušší řešení, která jsou založena na kombinaci nové vyhodnocovací jednotky PUS se senzory safePXV nebo WCS. Bezpečnostních funkcí (SF) vyhovujících SIL 3 a PL e lze proto dosáhnout s minimálním úsilím o integraci.

Bezkontaktní absolutní polohovací systém safePXV vyžaduje pouze jeden senzor podporovaný kamerou, protože má vnitřní redundanci zajištěnou prostřednictvím vícebarevných kódů Data Matrix. Pro systémy s lineárním vedením, jako jsou dopravníky typu monorail a automatizované skladovací a vychystávací systémy, zajišťuje safePXV polohování s milimetrovou přesností na tratích o délce až 10 kilometrů.


Bezpečnostní absolutní polohování v ose X
Systém kódování polohy WCS s vyhodnocovací jednotkou pro bezpečné absolutní polohování ve venkovních prostorách

Robustní systém kódování polohy WCS pro absolutní polohování ve venkovních prostorách používá kódovou lištu z nerezové oceli s výřezy. V bezpečnostní verzi sledují tuto lištu dvě čtecí hlavy ve tvaru písmene U a zajišťují spolehlivou detekci na vzdálenosti až 314,5 metrů, a to i v nepříznivých podmínkách, jako jsou ty, které se nacházejí při provozu přístavních jeřábů.

Redundantní signály ze senzorů jsou zpracovávány a vyhodnocovány dvoukanálovou bezpečnostní vyhodnocovací jednotkou PUS-F161-B. Zařízení funguje jako komunikační brána provozní sběrnice. Generuje hodnotu bezpečné polohy (SafePos SF), která může být také použita k určení bezpečně monitorované rychlosti (SafeSpeed SF). Systémy, v nichž jsou integrovány zmíněné senzory a vyhodnocovací jednotka, mohou být snadno certifikovány podle IEC 61508 pro SIL 3 a podle EN 13849 pro PL e. Snímače umožňují rychlé a snadné uvedení do provozu prostřednictvím předcertifikace a předkonfigurace.


Bezpečnostní absolutní polohování v ose X
Systém safePXV nabízí vícenásobnou redundanci: využívá vícebarevné kódy, senzor s kamerou a dvoubarevným kruhovým LED osvětlovačem a bezpečnostní vyhodnocovací jednotku.

www.pepperl-fuchs.com
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP