www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Efektivní detekce obrysů pomocí jediného snímače LiDAR s využitím spolehlivé korekce stínu

Snímací systém Contour2D umožňuje optimálně účinnou detekci využití pásu dopravníku. Je to jediný systém na trhu, který k tomu vyžaduje pouze jeden snímač LiDAR. Jedinečné výkonové vlastnosti snímače R2000 LiDAR a inteligentního algoritmu zajišťují spolehlivou korekci stínů. Vlastnosti tohoto vysoce úsporného řešení doplňují minimální náklady na instalaci a rychlé a jednoduché uvedení do provozu v pouhých třech krocích.


Snímací systém Contour2D pro sledování využití pásu dopravníku.

Pro co nejefektivnější a nejrovnoměrnější distribuci balíků na pásovém dopravníku pro přepravu do odebírací stanice je nutné spolehlivě zjistit aktuální využití dopravníkového pásu. Snímací systém Contour2D je pro tuto úlohu nejefektivnějším řešením na trhu. Skládá z jednoho snímače LiDAR, který je umístěn uprostřed nad dopravníkovým pásem. Střední poloha senzoru znamená, že detekuje stíny balíků na pásovém dopravníku, což by však normálně narušilo výsledky měření. Avšak vysoké úhlové rozlišení snímače R2000 2-D LiDAR v kombinaci s inteligentním algoritmem provádí korekce těchto stínů. O spuštění algoritmu a další zpracování dat ze snímače LiDAR se stará vyhodnocovací jednotka snímacího systému Multi Scan (MSEU – Multi Scan Evaluation Unit).

Vzhledem k tomu, že systém má pouze dvě součásti (snímač a MSEU), Contour2D zaujme uživatele velmi nízkými náklady na hardware a minimálním úsilím potřebným pro instalaci. Na rozdíl od běžných systémů není třeba časově náročná konfigurace pro vyrovnání několika snímačů. A protože uprostřed nad dopravníkovým pásem je namontován pouze jeden snímač, nevyžaduje instalace žádné významné úpravy pásu dopravníku. Proto lze snímací systém snadno dodatečně namontovat i na stávající dopravník.


Efektivní detekce obrysů pomocí jediného snímače LiDAR s využitím spolehlivé korekce stínu
Díky algoritmům je pro spolehlivou detekci zaplnění pásu dopravníku vyžadován pouze jeden 2D senzor LiDAR.



Efektivní detekce obrysů pomocí jediného snímače LiDAR s využitím spolehlivé korekce stínu
Montáž pouze dvou součástí bez větších úprav dopravníku vyžaduje jen minimální úsilí – dokonce i při dodatečné montáži.

www.pepperl+fuchs.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP