www.modernitovarna.com
Southco

SOUTHCO A NOVOMATIC – SPOLUPRÁCE NA CESTĚ K NOVÉ ÉŘE ZABEZPEČENÍ HERNÍCH AUTOMATŮ

V globálním sektoru herních zařízení je rozhodující omezení počtu krádeží a podvodů a udržování shody s měnícími se požadavky tohoto oboru. Vzhledem k velkému provozu, jemuž jsou herní zařízení často vystavena, je pro omezení ztrát klíčovým opatřením integrace vhodného bezpečnostního systému. Výsledkem je, že výrobci herních zařízení se stále více zaměřují na pokročilá řešení pro fyzické zabezpečení přístupu.

SOUTHCO A NOVOMATIC – SPOLUPRÁCE NA CESTĚ K NOVÉ ÉŘE ZABEZPEČENÍ HERNÍCH AUTOMATŮ
Společnosti jako např. Austrian Gaming Industries, dceřiná společnost plně vlastněná firmou Novomatic AG, která je největším a nejznámějším evropským výrobcem herních zařízení, používá zabezpečovací techniku navrženou firmou Southco, aby zvýšila spolehlivost a zabezpečení svých zařízení.

Skupina Novomatic, založená v roce 1980 a sídlící v Rakousku, zahrnuje přidružené společnosti ve 45 zemích a vyváží svá vysoce technicky vyspělá herní zařízení do více než osmdesáti zemí. V oboru je firma Novomatic známá svými kontinuálními vývojovými aktivitami, díky nimž je v oboru hardwaru pro herní zařízení průkopníkem.

Společnost Southco spolupracovala s firmou Novomatic na vývoji kompletních systémů pro fyzické zabezpečení výherních automatů pro firmu Dominator. Systémy jsou založené na otočných západkách R4 Rotary Latch. Intuitivní, dvoustupňové uzavírání západky R4 je základem zabezpečení dvou nejvýznamnějších přístupových bodů těchto automatů.

„Zjistili jsme, že jednostupňové uzavírání není dostatečně bezpečné, aby dodalo skutečnou hodnotu, a proto jsme vybrali západku R4 s dvoustupňovým uzavíráním od firmy Southco, která je velmi úspěšná,“ řekl technik produktu Alexander Geischläger.

V kombinaci s technikou AC (Actuators and Cables) od firmy Southco představují západky R4 kompletní systém pro uzavírání s dálkovým ovládáním. Rotary Latch System od firmy Southco využívá otočkou západku v kombinaci s komponenty AC pro manuální ovládání otevírání na dálku a vylepšené zabezpečení přístupu. K ovládání systému stačí, když servisní technik jednoduše vybaví příslušný ovládací prvek. Tím je uvolněna otočná západka a dveře nebo kryt je možné otevřít, aby bylo možné provést běžnou údržbu. Dveře se zavírají stejně snadno, jednoduchým zatlačením.

Západky řady R4 byly původně navrženy pro dveře automobilů, a proto splňují vysoké požadavky na přesnost a odolnost. Díky tomu snadno splní i požadavky na odolné uzavření krytů a panelů herních zařízení. Plně zakrytovaná západka může být namontována uvnitř krytu, který tak zakrývá uzavírací bod. To přispívá k vyšší bezpečnosti a současně umožňuje splnit podmínky pro použití v herním průmyslu.

Odolné otočné západky firmy Southco s mechanismem uzavírání po zatlačení používají mnozí významní výrobci herních zařízení a samoobslužných automatů jako integrální součást zabezpečení svých výrobků, protože přispívají k vyšší bezpečnosti a současně umožňují splnit podmínky pro použití v těchto oborech.

„My ve firmě Novomatic jsme pyšní na svou dychtivost po inovacích,“ řekl Geischläger. „Zlepšením zabezpečení stroje a jeho stability jsme zvýšili hodnotu našich populárních rozváděčů Dominator. Řízení přístupu má v průmyslu prvořadou důležitost, a proto jsou investice životně nutné. Jeden z kroků, které jsme pro to učinili, je navázání partnerství s firmou Southco, přední světovou společností v oboru samoobslužných přístupových systémů.“

Shoda s požadavky na elektronické západky
Pro výrobce herních zařízení po celém světě je problémem zajištění shody s měnícími se regulatorními požadavky herního průmyslu. Mnohé regulatorní orgány a úřady odpovědné za kontrolu v oblasti hazardních her trvají na přísnějších bezpečnostních opatřeních, které nejen ochrání herní zařízení před zloději, ale zajistí také zabezpečení při běžném servisu a údržbě.

Například navržená změna italského nařízení Comma 6a přináší nejen nutnost modernizace herních zařízení v Itálii, ale také přísnější požadavky na certifikaci údržby strojů a namátkové kontroly.
Výrobci musejí zajistit shodu s těmito požadavky instalací inteligentních elektronických zámků do svých herních zařízení.

Například elektronická otočná západka R4-EM Electronic Rotary Lock od firmy Southco rozšiřuje možnosti mechanických otočných západek, když nabízí stejné zabezpečení, ale navíc s plně integrovanou elektronikou pro řízení přístupu. Jestliže je začleněna do komunikační sítě stávajícího zabezpečovacího systému, umožňuje elektronicky kontrolovat oprávnění k přístupu a na dálku sledovat fyzické přístupy k hernímu zařízení.

Jestliže je požadován přístup do herního zařízení, je z centrálního zabezpečovacího systému vyslán do elektronického zámku kódovaný signál, jímž se zařízení odemkne. To umožňuje správci zabezpečovacího systému vyslat bezpečnostní příkaz do zámku jen tehdy, když je oprávněná osoba připravena k fyzickému vstupu do herního zařízení. Pro zpětnou vazbu informující o stavu zámku (zamčeno/odemčeno) se volitelně používá snímač nebo mikrospínač. Verze se zpožděným znovuzamčením může být pro řízení manuálních cyklů otevírání a zavírání odemčena na neurčitou dobu.
Inteligentní elektronické zámky, které umožňují přístup jen povolaným osobám a poskytují výstupy pro dohled na dálku a vytváření zpráv pro audit, jsou pro úspěšné zajištění kompletního fyzického zabezpečení zařízení kritické. Pokaždé, když je se zámkem manipulováno, uloží se elektronický záznam. Tyto záznamy umožňují vytvořit nezpochybnitelný protokol, jenž potom může být využit jako doklad shody s požadavky regulatorních orgánů, které požadují záznamy o fyzickém přístupu do zařízení.

Poznámka pro editory
Southco je přední světový dodavatel technických prostředků pro zajištění přístupu, včetně západek, zámků, neztratitelných šroubů, závěsů dveří, madel a dalšího příslušenství pro použití v námořním průmyslu, komunikačních sítích a telekomunikacích, výpočetní technice, automobilovém průmyslu, letectví, hromadné dopravě, stavebních a zemědělských strojích, obytných přívěsech (karavanech), strojírenství, HVAC atd.

Společnost Southco je jasně zaměřena na technická řešení na zakázku a na celosvětovou podporu svých klíčových zákazníků. Společnost aspiruje stát se virtuálním technickým střediskem pro svá technická řešení přístupu a zavazuje se poskytovat zákazníkům výrobky a služby špičkové kvality, plně uspokojující jejich požadavky.

O firmě NOVOMATIC
Austrian Gaming Industries GmbH (AGI), 100% dceřiná firma skupiny NOVOMATIC AG (www.novomatic.com), je je integrovaná světová společnost v herním průmyslu, která se specializuje na vývoj, konstrukci, výrobu, distribuci a prodej elektronických herních zařízení a pokročilých technických výrobků. Jako přední evropský výrobce má AGI jeden z nejširších sortimentů v oboru.

NOVOMATIC Group je jeden z největších výrobců a provozovatelů herní techniky a jedna z nějvětších integrovaných společností v herním průmyslu na světě. Skupina zaměstnává na celém světě více než 20 000 lidí (z toho 3 000 v Rakousku). Byla založena prof. Johannem F. Grafem, v současné době má zastoupení v 45 zemích a svá technicky vyspělá elektronická herní zařízení exportuje do 80 zemí. Skupina provozuje více než 230 000 herních zařízení ve více než 1 500 tradičních a elektronických kasin nebo na základě smluv o pronájmu. Součástí skupiny jsou např. Admiral Sportwetten GmbH, největší rakouská sportovní sázkařská společnost s více než 205 filiálkami, stejně jako Greentube Internet Entertainment Solutions GmbH, specialista na on-line hry, se sídlem ve Vídni.
SOUTHCO A NOVOMATIC – SPOLUPRÁCE NA CESTĚ K NOVÉ ÉŘE ZABEZPEČENÍ HERNÍCH AUTOMATŮ

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP