www.modernitovarna.com
Pilz News

Plynule nastavitelná ramena muting pro bezpečnostní světelné závory PSENopt II společnosti Pilz – vysoce flexibilní funkce muting pro vyšší produktivitu!

Pilz nyní nabízí pro bezpečnostní světelné závory PSENopt II nová ramena muting, s nimiž lze funkce přemostění poprvé realizovat velmi flexibilně.

Plynule nastavitelná ramena muting pro bezpečnostní světelné závory PSENopt II společnosti Pilz – vysoce flexibilní funkce muting pro vyšší produktivitu!

Poloha senzorů muting se nastavuje plynule, snadno a individuálně – pro muting L, T i X. Maximální flexibilita s vyloučením zbytečných prostojů zajišťuje výrobní procesy bez zbytečného přerušování. To je například v obalovém průmyslu nebo také v logistice zárukou vysoké výkonnosti.

Ramena muting od společnosti Pilz se montují přímo na bezpečnostní světelné závory PSENopt II nebo na jejich ochranný sloupek.

Plynulé nastavení pro různá ochranná pole
Upevnění se provádí posuvnými drážkami s pružnou kuličkou, které mohou být umístěny nově horizontálně podél kompletní drážky bezpečnostní světelné závory, příp. na ochranný sloupek. To umožňuje individuální volbu potřebné výšky. Polohu senzorů muting lze stanovit podle normy IEC 62046; četné kombinace lze nastavit bezpečně a podle potřeby. Pro uživatele to představuje značnou výhodu, protože mohou konfigurovat různá ochranná pole jak pro variantu L- a T-Muting, tak i pro X-Muting. To v praxi usnadňuje přizpůsobení požadavkům konkrétní aplikace. K dispozici je kompletní sada příslušenství se senzory muting a reflektory. Potřebné úpravy podle situace pak lze provádět kdykoli – i dodatečně.

Vhodné i pro nejnáročnější podmínky prostředí
Bezpečnostní světelné závory PSENopt II nabízejí ochranu prstů, rukou nebo celého těla pro aplikace do PL e podle CZ ISO 13849 a dodávají se v délkách od 150 mm do 1800 mm. Stejně jako bezpečnostní světelné závory jsou i ramena muting díky své robustní konstrukci mimořádně odolná vůči rázům, kolizím a vibracím. Jsou proto optimálně vhodná pro drsné průmyslové prostředí. Odolnost proti rázu činí 10 G – to znamená, že ramena odolávají zrychlení až 10 G a tím i namáhání rázem v souladu s normou EN 60068-2-27.

Balíček řešení pro účinný muting
Zejména při přísunu a odebírání materiálu nebo jeho manipulaci v rámci spolupráce člověka s robotem zajistí balíček řešení muting tvořený bezpečnostními světelnými závorami PSENopt II, vhodnými rameny muting a bezpečným řídicím systémem PNOZmulti 2 společnosti Pilz efektivní výrobu bez zbytečných prostojů. Softwarový nástroj PNOZmulti Configurator nabízí vhodné funkční moduly pro aplikace muting s bezpečnostními světelnými závorami PSENopt II. Ještě produktivněji a s větší přesností lze provádět monitorování transportních pásů a paletovačů nebo ovládání výstupu balíků.

Další informace o bezpečnostních světelných závorách určených pro ochranu těla najdete zde.

www.pilz.com
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP