www.modernitovarna.com
EATON News

Eaton uzavřel strategické partnerství s Vysokým učením technickým v Brně

Eaton oznámil strategické partnerství s VUT a EIC s cílem urychlit výzkum a vývoj v oblasti digitalizace, energetické transformace a udržitelnosti.

Eaton uzavřel strategické partnerství s Vysokým učením technickým v Brně

VUT v Brně je jednou z největších a nejprestižnějších technických univerzit ve střední Evropě, vynikající pověst má hlavně v oblasti strojního, elektrotechnického, řídicího a softwarového inženýrství. Cílem nového partnerství, které bylo podepsané v únoru 2023, je posílit výzkum a vývoj v EEIC a to hlavně možností spolupracovat s odbornými profesory a talentovanými studenty univerzity. EEIC také získá přístup k nejmodernějšímu technickému zázemí a vybavení, kterým VUT disponuje. Společnost Eaton se také stane sponzorem univerzity a jedním z jejích klíčových průmyslových partnerů.

VUT a EEIC již úspěšně spolupracovali v minulosti a toto nové partnerství umožní ještě bližší spolupráci na projektech zabývajících se přechodem Evropy k novému způsobu řízení elektrické energie, kterou lze energii vyrábět lokálně, udržitelně a ekonomicky. Na základě nové smlouvy VUT nabídne expertům EEIC výzkumné konzultace a analýzy, studie proveditelnosti a simulace, testovací a laboratorní čas, školení a workshopy, spolupráci studentů a podporu při zajišťování projektů pro státní správu a jiné třetí strany.


Eaton uzavřel strategické partnerství s Vysokým učením technickým v Brně

Evropské Inovační Centrum, které bylo otevřeno v roce 2012, je uznávaným expertem v oblasti hledání řešení těch nejnáročnějších světových výzev v oblasti správy napájení. Jako součást globální skupiny Eaton Corporate Research and Technology sdružuje EEIC přibližně 200 specialistů z 20 zemí s odbornými znalostmi v automobilovém průmyslu, residenční oblasti, elektro a IT. Kromě nového partnerství s VUT, EEIC spolupracuje také s několika dalšími předními univerzitami v České republice, včetně Západočeské univerzity a Českého vysokého učení technického v Praze.

Eaton je společnost zabývající se inteligentním řízením energie, jejímž cílem je zlepšovat kvalitu života a chránit životní prostředí pro obyvatele na celém světě. V letošním roce slaví 30 let od vstupu do České republiky, kde za dobu svého působení vybudovala nejen úspěšnou obchodní jednotku, ale také vybudovala výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí a zřídila super moderní Evropské inovační centrum v Roztokách u Prahy soustředící se na výzkum a vývoj. Eaton v České republice provozuje také jedno ze svých evropských logistických center, které je zodpovědné za dodávky produktů do řady zemí střední a východní Evropy.

www.eaton.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP