www.modernitovarna.com
Softing Industrial Automation GmbH

Snadný import symbolů z TIA Portal společnosti Siemens

Nová verze dataFEED OPC Suite od společnosti Softing podporuje přímý import symbolů z projektů vytvořených v TIA Portal společnosti Siemens.

Snadný import symbolů z TIA Portal společnosti Siemens
Nový nástroj dataFEED Exporter, který je součástí sady dataFEED OPC Suite (V 4.03), umožňuje importovat symboly z prostředí TIA Portal společnosti Siemens (verze 13 nebo 13 SP1) pro přímou konfiguraci databáze OPC Namespace. Aplikace OPC Client potom dostávají informace pro symbolické adresování z OPC Serveru nebo OPC UA Serveru integrovaného v dataFEED OPC Suite a pro přístup k datovým položkám v odpovídajících datových blocích mohou použít jejich symbolická jména. Tím odpadá potřeba časově náročné manuální konfigurace datových položek. Uživateli to přináší významnou úsporu času i nákladů. Nástroj dataFEED Exporter podporuje jak novější typy řídicích systémů Siemens, jako Simatic S7-1200 a S7-1500, tak i starší Simatic S7-300 nebo S7-400. Je dostupný u firmy Softing.

Sada dataFEED OPC Suite od firmy Softing kombinuje do jednoho kompaktního softwarového řešení OPC Server a funkce OPC Middleware. Integrovaný OPC UA Server umožňuje jednoduchou integraci stávajících a nových řídicích systémů do řešení Industrie 4.0*. Tak mohou být i komponenty, které nemají vlastní OPC UA Server, jako např. řídicí systémy řady Simatic S5 od společnosti Siemens, snadno začleněny do aplikací OPC UA Client. Nejmodernější grafické uživatelské rozhraní s inteligentním výchozím nastavením vycházejícím z potřeb praxe a intuitivní uživatelský průvodce jsou navrženy tak, aby byly výjimečně snadno použitelné výrobci strojů a zařízení stejně jako techniky údržby pro rychlou konfiguraci komunikace prostřednictvím OPC. Velmi dobře přizpůsobitelná sada dataFEED OPC Suite dává uživatelům velkou míru flexibility, která jim umožňuje, aby si vybrali právě ty komponenty, které jsou nejvhodnější pro požadavky jejich aplikace.

Více informací je k dispozici na webové stránce: http://industrial.softing.com/index.php?id=2659

* Industrie 4.0 je iniciativa podporovaná německou vládou pro využití průmyslového internetu věcí.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP