www.modernitovarna.com
Softing Industrial Automation GmbH

Společnost Softing Industrial představila edgeGate – hardwarovou bránu pro průmyslové edgeové a cloudové aplikace

Společnost Softing Industrial představila své nové řešení edgeGate – bezúdržbové hardwarové řešení pro přenos výrobních dat z řídicích jednotek PLC a CNC do prostředí edge a cloudu.

  industrial.softing.com
Společnost Softing Industrial představila edgeGate – hardwarovou bránu pro průmyslové edgeové a cloudové aplikace
Brána edgeGate pro aplikace v úrovni edge a v cloudu.

Komunikační brána edgeGate zjednodušuje přístup k programovatelným automatům (PLC) a počítačovým jednotkám číslicového řízení strojů (CNC). Umožňuje bezproblémovou a bezpečnou integraci dat do pokročilých systémů správy výroby, jako jsou plánovací a informační systémy podniku ERP (Enterprise Resource Planning), řídicí systémy výroby MES (Manufacturing Execution System) nebo systémy pro sběr dat a dispečerské řízení SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition). Tato integrace je k dispozici jak pro nová, tak pro již zavedená a používaná zařízení. Robustní a spolehlivé připojení zajišťuje komunikace prostřednictvím OPC Unified Architecture (OPC UA).

Kromě toho edgeGate poskytuje funkci MQTT (Message Queuing Telemetry Transport). Tato funkce usnadňuje přímou integraci dat stroje do soukromých nebo veřejných cloudových aplikací IoT. Implementace MQTT je generická a kompatibilní s různými poskytovateli cloudu. Stejně jako standard OPC UA, také MQTT podporuje celou řadu bezpečnostních mechanismů, včetně šifrovaných připojení, certifikátů a ověřování uživatelů. Tyto funkce společně výrazně zvyšují zabezpečení dat.

Brána edgeGate je prakticky bezúdržbová a umožňuje připojení k řídicím jednotkám bez narušení funkce a konfigurace stávajících systémů. Mezi podporované řídicí jednotky patří PLC Simatic a CNC Sinumerik od firmy Siemens, CNC od firmy Fanuc, PLC značky Allen-Bradley, další zařízení s rozhraním EtherNet/IP a Modbus TCP a zařízení, která poskytují data prostřednictvím funkce OPC UA Client. Poskytuje jednoduché webové rozhraní pro rychlou konfiguraci aplikací, stejně jako další bezpečnostní vrstvu a šifrování komunikace.

Možnosti edgeGate lze rozšířit integrací produktů edgeConnector z nabídky Softing Industrial, které mají podobné funkce, ale v softwarové verzi založené na dockeru. Dalším kompatibilním produktem je software edgeAggregator od firmy Softing, který také využívá funkci dockeru a poskytuje výkonnou vrstvu integrace dat OPC UA.

„Jsme rádi, že můžeme nabídnout hardwarové řešení, které doplňuje naši softwarovou nabídku založenou na využití dockeru,“ říká Abel Jimenez, produktový manažer společnosti Softing Industrial Automation. Brána edgeGate zjednodušuje připojení PLC a CNC k řídicím systémům vyšší úrovně s robustními komunikačními funkcemi, jako jsou OPC UA a MQTT, a zvyšuje efektivitu řízení. Brána edgeGate nabízí ucelené řešení pro integraci dat, které může pracovat samostatně nebo být rozšířeno softwarem edgeConnector a edgeAggregator od společnosti Softing.“

www.industrial.softing.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP