www.modernitovarna.com
ALSTOM News

ALSTOM A REGIOJET PODEPSALY DOHODU O DODÁVCE DALŠÍCH 13 LOKOMOTIV TRAXX MS3

Společnost Alstom, světový lídr v oblasti inteligentní a udržitelné mobility, obdržela objednávku od společnosti RegioJet, největšího soukromého železničního osobního dopravce ve střední Evropě, na dodávku 13 lokomotiv Traxx MS3, které budou provozovány v regionu střední Evropy.

ALSTOM A REGIOJET PODEPSALY DOHODU O DODÁVCE DALŠÍCH 13 LOKOMOTIV TRAXX MS3

Tyto nové lokomotivy budou využívány pro vnitrostátní a přeshraniční jízdy na elektrifikovaných sítích v České republice, na Slovensku, v Rakousku, Maďarsku, Polsku a Německu. Jsou určeny pro použití s různými elektrifikačními systémy a jsou vybaveny zabezpečovacím systémem ETCS úrovně 2, jakož i všemi konvenčními zabezpečovacími systémy pro příslušné země. Očekává se, že dodávky budou zahájeny v roce 2024.

Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet, poznamenává: „Těšíme se na další dodávky nové generace lokomotiv TRAXX MS3. Aktuálně provozujeme 22 vícesystémových lokomotiv, z nichž 18 patří mezi poslední generaci TRAXX MS3. Tyto moderní lokomotivy jsou spolehlivou a osvědčenou součástí našeho lokomotivního parku. Kromě zvýšení efektivity a nižších provozních nákladů nám nové lokomotivy umožní další expanzi služeb kvalitní a moderní železniční dopravy pod značkou RegioJet v České republice, ale i v dalších evropských zemích. Tyto nákupy zároveň jednoznačně potvrzují náš závazek investovat do nové vlakové techniky, která přináší vyšší komfort pro cestující.“

„Společnost RegioJet je váženým zákazníkem v oblasti lokomotiv, se kterým dlouhodobě a úspěšně spolupracujeme. Jsme rádi, že můžeme opět přispět k zefektivnění a udržitelnosti osobní a nákladní dopravy v regionu střední Evropy díky těmto 13 lokomotivám Traxx, které jsou vybaveny optimalizovaným režimem údržby s menším počtem zásahů. Věříme, že nám tato zakázka otevře cestu k dalším zakázkám, o nichž s RegioJetem jednáme," – dodal Dan Kurucz, generální ředitel Alstom Česká republika a Slovensko.

Platforma Traxx nabízí flexibilní a modulární konstrukci pro mnoho aplikací a konfigurací (střídavý, stejnosměrný a vícesystémový proud) v Evropě a sousedních regionech. Její silný modulární přístup k platformě přináší různé výhody pro aplikace v jedné i více zemích.

Třetí generace lokomotivy Traxx přináší vyšší provozní výkon a spolehlivost a ve srovnání s dřívějšími verzemi se vyznačuje vyšší energetickou účinností a její intervaly údržby byly prodlouženy o 33 %, což zlepšuje dostupnost a snižuje nároky na údržbu. Za posledních 20 let bylo prodáno více než 2 400 jednotek. Byly schváleny ve 20 zemích a ročně ujedou více než 300 milionů km.

Nová lokomotiva Traxx byla navržena v závodě společnosti Alstom v Mannheimu a vyrábí se v závodě v Kasselu (Německo). Podvozky dodává závod Siegen (Německo) a konstrukce skříně se vyrábí ve Wroclawi (Polsko).

www.alstom.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP