www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Společnost ECOM Instruments na veletrhu SPS 2022: ekosystém jiskrově bezpečných mobilních zařízení pro každý scénář chytré továrny

Díky robustním, jiskrově bezpečným inteligentním zařízením mohou pracovníci využívat výhody sběru dat, inteligentní údržby a vzdálené pomoci i v oblastech s nebezpečím výbuchu. Na veletrhu SPS – Smart Production Solutions, který se koná od 8. do 10. listopadu v Norimberku, bude značka ECOM Instruments firmy Pepperl+Fuchs v hale 7a ve stánku 411 demonstrovat všestranný ekosystém jako spojení mezi mobilními pracovníky a nebezpečnými oblastmi. Chytré telefony, tablety a chytré brýle poskytují mobilním pracovníkům téměř neomezenou flexibilitu v každém scénáři použití.

Společnost ECOM Instruments na veletrhu SPS 2022: ekosystém jiskrově bezpečných mobilních zařízení pro každý scénář chytré továrny

S chytrými brýlemi Visor-Ex® 01 od ECOM Instruments získají mobilní pracovníci vysoce výkonného společníka pro všechny úkoly, které vyžadují volné ruce a také nepřetržitou komunikaci.

Ať už jde o dokumentaci, digitální pracovní příkazy, zobrazení konstrukčních výkresů, inteligentní řízení provozu nebo komunikaci typu „podívej se, co vidím“ v reálném čase s podporou na dálku: pro tyto současné i budoucí scénáře úloh nabízí společnost ECOM Instruments již nyní ucelený sortiment jiskrově bezpečných inteligentních zařízení a periferií spolu s konzultacemi a podporou vlastních aplikačních techniků stejně jako s digitálními službami. Sortiment společnosti ECOM spojuje do uceleného konceptu velký výkon, spolehlivou komunikaci a snadné použití. Inteligentní řešení otevírají nový rozměr digitální spolupráce v nebezpečných oblastech – jsou nezávislá na umístění, rychlá a bezpečná. Inteligentní jiskrově bezpečná zařízení, nejmodernější software a digitální služby umožňují mobilním pracovníkům sdílet know-how digitálně v reálném čase nebo virtuálně přivést odborníka do živé scény. Výsledkem jsou lépe předvídatelné a kontrolovatelné štíhlé procesy, úspory nákladů díky menšímu počtu prostojů a také vyšší produktivita a udržitelné znalostní řízení. O kompletní nabídce služeb společnosti ECOM Instruments pro prostory s nebezpečím výbuchu se mohou návštěvníci veletrhu SPS – Smart Production Solutions, který se koná od 8. do 10. listopadu 2022 v německém Norimberku, dozvědět více v hale 7a, stánek 411.

Digitální podpora také hands-free: Visor-Ex® 01
Hitem expozice ECOM Instruments budou brýle Visor-Ex® 01, se 180 gramy v současnosti nejlehčí jiskrově bezpečné chytré brýle na trhu. Visor-Ex® 01 je první zařízení svého druhu, které je certifikováno podle norem ATEX a IECEx. Unikátní vlastností je nový koncept distribuce různých funkcí chytrých brýlí do jednotlivých součástí, aby se snížila jejich hmotnost. Modulární systém chytrých brýlí s integrovanou kamerou a mikrofonem, smartphone Smart-Ex® 02 a externí bateriová jednotka nabízejí mobilním pracovníkům co největší flexibilitu a umožňují nové způsoby práce na plnění jejich úkolů – např. tím, že si ponechají volné ruce pro různé manuální úkony. Displej OLED zařízení Visor-Ex® 01 zobrazuje informace potřebné pro danou úlohu. Pozornost mobilního pracovníka soustředěná na aktuální úkol snižuje riziko chyb nebo přerušení pracovního postupu.


Společnost ECOM Instruments na veletrhu SPS 2022: ekosystém jiskrově bezpečných mobilních zařízení pro každý scénář chytré továrny
Pomocí osvědčeného chytrého telefonu Smart-Ex® 02 od společnosti ECOM Instruments mohou mobilní pracovníci prohlížet dokumenty důležité pro danou zakázku, jako jsou seznamy úkolů, a poté se pomocí chytrých brýlí Visor-Ex® 01 přepnout do režimu hands-free. Modulární konstrukce systému poskytuje mobilním pracovníkům maximální možnou flexibilitu při plnění jejich úkolů

Nyní k dispozici také pro použití v zóně 1/21: Tab-Ex® 03
Pro náročné digitální pracovní postupy, např. pro práci s podrobnými plány nebo rozsáhlými seznamy úkolů, se jako praktický nástroj jeví jiskrově bezpečný tablet Tab-Ex® 03 s velkým 8" displejem. Od konce října 2022 je tablet Tab-Ex® 03 k dispozici nejen ve verzi DZ2 (zóna 2/22), ale také ve variantě DZ1 pro použití v zóně 1/21. Přináší tak výkon a snadné použití tabletu Samsung Galaxy Tab Active3 do oblastí výrobních podniků, kde může za normálního provozu dojít k výbuchu směsi vzduchu s hořlavými látkami. Pro mobilní pracovníky to znamená vyšší produktivitu jejich každodenní práce. Díky 13megapixelovému fotoaparátu na zadní straně a 5megapixelovému přednímu fotoaparátu mohou například obohatit svou dokumentaci v reálném čase o fotografie a videa s vysokým rozlišením. Platforma Enterprise Edition od Samsung Knox zajišťuje nekompromisní zabezpečení dat a zařízení.


Společnost ECOM Instruments na veletrhu SPS 2022: ekosystém jiskrově bezpečných mobilních zařízení pro každý scénář chytré továrny
Společnost ECOM Instruments pokračuje v úspěšném příběhu své řady 8" tabletů Tab-Ex®, která má mezinárodní certifikaci, s jiskrově bezpečným tabletem Tab-Ex® 03 ve variantě DZ1 (pro zónu 1/21 a Div. 1).

Inteligentní komunikace: Smart-Ex® 02
Stejně jako Tab-Ex® a Visor-Ex®, i jiskrově bezpečný smartphone Smart-Ex® 02 vyplňuje mezeru v digitalizační technice pro nebezpečné oblasti. V prostředí s nebezpečím výbuchu je možné používat pouze mobilní zařízení s odpovídajícím certifikátem. Jako zdroj informací a dokumentace usnadňuje zařízení Smart-Ex® 02 mobilním pracovníkům rutinní úkoly související s diagnostikou, údržbou a servisem zařízení a strojů v nebezpečných oblastech. Digitální dokumentace přístupná prostřednictvím smartphonu zajišťuje bezproblémovou znalostní správu v reálném čase. Ergonomický smartphone lze ovládat intuitivně i v rukavicích. Tlačítka push-to-talk a alarm přinášejí nejen maximální snadnost použití, ale také bezpečnost mobilního pracovníka. Díky rozšířenému teplotnímu rozsahu -20 až +60 °C, robustnímu displeji z Gorilla Glass a baterii pro 24 hodin provozu je Smart-Ex® 02 optimalizován pro použití v náročných průmyslových prostředích.

Digitální produkty a služby, jako je automatizovaná předkonfigurace a kompletní správa mobilních zařízení plus jejich analýza prostřednictvím produktů od ECOM Instruments zajišťují, aby se chytrá zařízení v každém okamžiku přizpůsobila novým výzvám – například prostřednictvím aktualizací za provozu.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION
BTC14 Box Thin Client

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP