www.modernitovarna.com
Softing Industrial Automation GmbH

Sada dataFEED OPC Suite Extended od firmy Softing nabízí dodatečné zabezpečení pro integraci dat s OPC UA Reverse Connect

Díky integraci OPC UA Reverse Connect do své sady dataFEED OPC Suite Extended V5.22 umožňuje Softing bezpečnou komunikaci mezi komponenty OPC UA v OT a IT, které jsou oddělené firewally nebo umístěny v DMZ.

Sada dataFEED OPC Suite Extended od firmy Softing nabízí dodatečné zabezpečení pro integraci dat s OPC UA Reverse Connect
OPC UA Reverse Connect umožňuje bezpečnou komunikaci mezi komponenty OPC UA, které jsou odděleny firewally.

Sada dataFEED OPC Suite Extended je ucelené řešení pro komunikaci OPC a cloudovou konektivitu, poskytující přístup k řídicím jednotkám a zařízením IoT předních výrobců. Díky nové funkci OPC UA Reverse Connect zajišťuje sada bezpečnou komunikaci mezi komponenty OPC UA oddělenými firewally nebo umístěnými v DMZ.

Zabezpečené připojení
OPC UA Reverse Connect se vyhýbá tradičním připojením client-server, kde klient naváže připojení k serveru. Místo toho se server aktivně připojuje ke klientu. To je důležité pro sítě, kde je server v chráněném prostředí, jako je například výrobní síť průmyslového závodu. Není nutné otevírat porty firewallu ze sítě IT do sítě OT. Riziko útoku na výrobní síť je tak eliminováno, protože firewall zůstává uzavřen.

Řešením integrace dat „vše v jednom“
Sada dataFEED OPC Suite umožňuje přístup k řídicím jednotkám předních výrobců, jako jsou Siemens SIMATIC S7, Rockwell ControlLogix, B&R nebo Mitsubishi, a také k řídicím jednotkám Modbus (např. od WAGO). Funguje jako brána mezi dvěma standardy OPC, takže stávající komponenty a aplikace OPC Classic lze integrovat i do moderních řešení OPC UA pro aplikace v průmyslu 4.0. Výrobní data jsou přenášena do cloudu IoT nebo aplikací big data prostřednictvím protokolů MQTT a REST. Sada také podporuje ukládání výrobních dat do souborů, databází SQL nebo MongoDB a CouchDB. Díky rozsáhlé funkci předzpracování lze data snadno a flexibilně přizpůsobit podle požadavků následného zpracování.

Navštivte Softing na veletrhu SPS v Norimberku, 08. až 10. 11. 2022, hala 5, stánek 258.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP