www.modernitovarna.com
Pilz News

JEDNOTNÝ STANDARD PRO ŽELEZNICI – ADAPTÉR EULYNX

Adaptérem EULYNX bychom chtěli uspíšit vývoj digitalizaci v železničním průmyslu. Spolupracujeme přitom s ProRail, největším provozovatelem železniční infrastruktury v Nizozemsku. Adaptér EULYNX představuje důležitý milník v oblasti digitálních systému zabezpečení vlaků pro otevřený trh železničního průmyslu.

JEDNOTNÝ STANDARD PRO ŽELEZNICI – ADAPTÉR EULYNX

Jako základní hardware pro adaptér EULYNX slouží bezpečný automatizační systém PSS 4000 společnosti Pilz. Automatizační systém PSS 4000 je v podobě speciálních modulů určených pro železnici používán již v řadě aplikací pro řídicí a monitorovací funkce. S jeho pomocí mohou být signály přijímané na stavědlech nebo z nich vysílané pomocí komunikačního protokolu RaSTA přeměněny na řídicí povely. Ty pak může interpretovat koncové zařízení – v tomto případě výhybka.

Na projektu se podílí 13 z největších evropských provozovatelů železniční infrastruktury, mezi nimi Deutsche Bahn, ProRail z Nizozemska a SSB ze Švýcarska. Cílem je vývoj a poskytování jednotných standardů pro modulární techniku stavědel. Výzkumného projektu se kromě provozovatelů železnic účastní také univerzity a další partneři z oblasti výzkumu.

www.pilz.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP