www.modernitovarna.com
Pilz News

SYSTÉM VOLBY PROVOZNÍCH REŽIMŮ A PŘÍSTUPOVÝCH OPRÁVNĚNÍ PITMODE

Systém volby provozních režimů a přístupových oprávnění PITmode spojuje v jednom systému kategorie Safety a Security. Takto je možné zajistit funkčně bezpečnou volbu provozního režimu i úpravu přístupových oprávnění ke strojům a zařízením.

SYSTÉM VOLBY PROVOZNÍCH REŽIMŮ A PŘÍSTUPOVÝCH OPRÁVNĚNÍ PITMODE

PITmode může být instalován do strojů a zařízení, kde je nutné přepínání mezi různými řídicími procesy a provozními režimy. Kódovanými transpondérovými klíči s technologií RFID je možné přidělit každému pracovníkovi oprávnění pro činnosti na stroji a přístup ke stroji v souladu s jeho schopnostmi. Bezpečná vyhodnocovací jednotka (Safe Evaluation Unit) identifikuje zadaný provozní režim, např. automatický provoz, ruční zásahy za konkrétních podmínek nebo režim servisu, provede vyhodnocení a následné bezpečné přepnutí funkce. Systém tedy zaručuje ochranu před nesprávnou obsluhou a manipulací a chrání člověka i stroj.

NOVINKA: PITreader Keys – nové barvy pro jednodušší používání
Obecné spínače PITreader Keys jsou nyní k dostání v šesti nových barvách. Transpondérové klíče pro čtecí jednotku PITreader nyní rozlišíte na první pohled, což velmi usnadní jejich používání v praxi. Klíče RFID jsou volně programovatelné, takže jednotlivým barvám můžete přiřadit funkce podle Vašich potřeb. Sami určíte, která barva bude nejvhodnější pro různé typy strojů, funkce, zóny nebo třeba provozní režimy.

PITreader S – větší bezpečnost a využitelnost pro zadávání oprávnění k přístupu
Novinkou u PITreader je zahrnutí standardu OPC UA. Použití certifikátů zvyšuje na jedné straně bezpečnost komunikace mezi serverem a klientem. Na druhé straně PITreader S rozšiřuje možnosti připojení na systémy dalších výrobců, kteří rovněž používají OPC UA.

Samozřejmě je možné s PITreader S splnit požadavky týkající se managementu přístupových práv ke strojům a zařízením stejně jako s dosavadním PITreader. Bez ohledu na to, zda se jedná o jednoduché uvolnění, autentifikaci pro konkrétní funkce nebo komplexní řešení hierarchie přístupu, PITreader S zvládne všechny úkoly.

Přehled modelů PITmode

PITmode fusion – modulární systém volby provozních režimů
PITmode fusion je modulární systém pro výběr provozních režimů. Zahrnuje čtecí jednotku PITreader vybavenou technologií RFID a samostatnou vyhodnocovací jednotku (Safe Evaluation Unit - SEU). V čtečce PITreader se načítají a programují transpondérové RFID klíče. Bezpečná vyhodnocovací jednotka (Safe Evaluation Unit) vyhodnotí vybraný druh provozu a provede bezpečné přepnutí mezi až pěti různými režimy. PITmode fusion je dokonale vhodný i pro zajištění bezpečného managementu oprávnění. Díky oddělení komponent lze PITmode fusion pohotově a bez problémů začlenit do designu současných ovládacích pultů.

PITreader – regulace přístupových oprávnění
Modul PITreader je vhodný i pro úpravu přístupových oprávnění ke strojům a zařízením. Možnosti začínají u jednoduchého povolení a pokračují přes autentifikaci pro určité funkce stroje až po komplexní hierarchickou matici oprávnění. Transpondérové RFID klíče jsou dostupné ve variantě volně programovatelné i s pevně uloženými oprávněními. Na ochranu před manipulací je možné klíče RFID zakódovat v souladu s konkrétními firemními čtečkami PITreader. PITreader se používá podle potřeby jako samostatný modul nebo ve spojení s řídicí jednotkou Pilz.

PITmode flex a PITmode flex visu - výběr provozních režimů s PITreader a řídicími jednotkami Pilz
Ve spojení s malou řídicí jednotkou PNOZmulti 2 nebo automatizačním systémem PSS 4000 lze s modulem PITreader kromě regulace přístupových oprávnění zajistit i funkčně bezpečný výběr provozních režimů. Vyhodnocovací jednotka pro načtení vybraného provozního režimu je již v řídicích systémech Pilz zahrnuta jako funkční blok. Výběr provozního režimu se provádí tlačítkem (PITmode flex) nebo dotykem na panelu PMI (PITmode flex visu).

Výhody systému PITmode pro volbu provozních režimů & přístupových oprávnění
  • Bezpečná funkce přepínání provozních režimů s vlastní kontrolou až do úrovně PL d
  • Regulace přístupových oprávnění
  • Vysoká ochrana proti manipulaci zajištěná kódováním používaným jen v jedné konkrétní firmě
  • integrovaný webový server pro konfiguraci čtečky PITreader a transpondérových klíčů
  • Čtení/zápis a ukládání dat na klíče
  • Spárování transpondérových klíčů pro konkrétní čtečku PITreader pomocí kódování
  • Blokování/uvolňování určitých oblastí dat na klíči
  • Předinstalovaný skupinový management oprávnění
  • Integrovaný management uživatelů

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP