www.modernitovarna.com
Regloplas

NOVINKA: Rozšíření řady jednotek jetPulse od firmy REGLOPLAS o jetPulse 100L a FlowControl – efektivní chlazení náročných tlakově odlévaných dílů s teplotními uzly

Náročné odlitky, jako jsou konstrukční součásti v automobilovém průmyslu (megaodlitky), kladou zvláštní požadavky na regulaci teploty, zejména na chlazení teplotních uzlů (hotspot). Systém jetPulse od společnosti REGLOPLAS nabízí spolehlivé a cenově výhodné řešení pro chlazení teplotních uzlů odlitků vyráběných tlakovým litím, které pracuje s maximální přesností a spolehlivostí.

NOVINKA: Rozšíření řady jednotek jetPulse od firmy REGLOPLAS o jetPulse 100L a FlowControl – efektivní chlazení náročných tlakově odlévaných dílů s teplotními uzly


Bodové chlazení teplotních uzlů ve formách pro tlakové lití je osvědčený proces potřebný pro zlepšení kvality a mechanických vlastností odlitků s náročnou geometrií a optimalizaci doby cyklu výrobního stroje. Trend směřující ke stále větším součástem, který je poháněn především tzv. megaodlitky v automobilovém průmyslu, dále zvýšil potřebu přesných systémů bodového chlazení a zvýšil požadavky na jeho regulaci. Systém jetPulse od společnosti REGLOPLAS nabízí vhodné řešení pro každou úlohu, konfiguraci a velikost odlitku. Jako doplněk k osvědčeným jednotkám regulace teploty a distribučním systémům pro tlakovou vodu a olej od společnosti REGLOPLAS dostává zákazník pro svůj tlakový licí stroj z jediného zdroje kompletní řešení regulace teploty, včetně softwaru pro sledování celého systému, celosvětové lokální podpory a služeb.

Flexibilní, přizpůsobený potřebám

Systém REGLOPLAS jetPulse má dvě velikosti jednotek (30 l nebo 100 l). Na každou jednotku lze připojit až šest rozvaděčů MultiJet s osmi kanály. Tyto přístroje spolehlivě chladí až 64 jednotlivých teplotních uzlů s velkou přesností regulace teploty a řízení cyklu. Systém je doplněn monitorováním průtoku každého jednotlivého kanálu pomocí snímačů REGLOPLAS FlowControl. Systém detekuje problémy v jednotlivých chladicích kanálech v raném stádiu, čímž se uživatel vyhne nákladům způsobeným problémy s kvalitou odlitků. Jednoduchou komunikaci mezi systémem jetPulse a tlakovým licím strojem zajišťuje rozhraní Profibus.

Výkonný, inteligentní a energeticky úsporný

Zařízení jetPulse 100L je vybaveno frekvenčně řízeným vícestupňovým odhlučněným čerpadlem s průtokem až 100 l/min a tlakem až 30 bar. Čerpadlo má funkci úspory energie a je aktivní pouze při spuštěném chlazení. Systém inteligentně monitoruje a reguluje tlak čerpadla, teplotu, průtok a výstup. Tím je zajištěna vynikající stabilita a nejvyšší stupeň bezpečnosti během procesu chlazení. Inteligentní systém monitorování procesů neustále kontroluje provozní data a signály odchylek od individuálně definovatelných mezních hodnot, aby bylo možné zasáhnout dříve, než dojde k poruše. V každém chladicím cyklu jetPulse je integrováno automatické sledování praskání jader a detekce netěsností. Výskyt těchto poruch licí stroj okamžitě zastaví, aby se zabránilo možnému poškození formy. Celý systém je individuálně řízen a parametrizován jednoduchým a uživatelsky přívětivým způsobem pomocí dotykové obrazovky na panelu HMI od firmy Siemens, se snadno srozumitelnými grafickými symboly a zobrazeními.

Cenově výhodný kompletní systém z jednoho zdroje

Systém jetPulse nabízí zákazníkům rozsáhlý soubor funkcí s propracovanou architekturou komponent z jediného zdroje. Robustní a kompaktní jednotky lze snadno a rychle integrovat do nových nebo stávajících lisoven a zajistit větší spolehlivost procesů, lepší a stabilnější kvalitu produktů a kratší doby cyklu pro náročné komponenty s teplotními uzly při nízkých investičních nákladech. JetPulse od společnosti REGLOPLAS přináší nižší jednotkové náklady a vysokou kvalitu odlitků, čímž udržitelným způsobem zlepšuje konkurenceschopnost.

www.regloplas.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP