www.modernitovarna.com
INTERROLL

Nový dopravníkový modul snižuje bakteriální zátěž při zpracování kuřecího masa

Sant'Antonino, Švýcarsko/Baal, Německo, 12. května 2022. Díky novému systému pro ultrahygienickou dopravu UHT (Ultra Hygienic Transfer) od společnosti Interroll je proces automatizovaného toku materiálu při zpracování kuřecího masa ještě hygieničtější: nový systém výrazně snižuje množství částeček masa v toku zboží a zatížení choroboplodnými zárodky. To umožňuje optimalizovat skladovatelnost kuřecích výrobků v maloobchodě.



Nový systém UHT byl vyvinut po rozsáhlých průzkumech požadavků mezinárodních zákazníků a uživatelů v potravinářském průmyslu a v souladu se zásadami hygienické konstrukce výrobků. Z tohoto důvodu má modulární výrobek robustní a otevřenou konstrukci, která se velmi snadno čistí. Lze jej snadno instalovat – bez dodatečných snímačů – jako samostatný dopravníkový systém umístěný mezi vstup porcovací linky a dopravníkovými pásy za ní. Vyžaduje přitom pouze připojení napájení pro integrovaný bubnový motor. V závislosti na požadavcích jsou křídla nebo prsa přepravována v koších z korozivzdorné oceli, které místo tradičních skluzů porce masa jednotlivě odebírají v kruhové nekonečné smyčce a poté je ukládají na stávající dopravníkový pás.

Oddělení dopravovaného zboží má oproti tradičním skluzům rozhodující výhodu: namísto toho, aby se v tomto kroku prsa nebo křídla stala z kusového zboží zbožím hromadně sypaným, zajišťuje UHT, že jednotlivé kusy mohou zůstat identifikovatelné v celém procesním řetězci – například pomocí vhodných snímačů ve spojení se systémy managementu logistiky zboží.

„Následně může být zabalený koncový produkt, jako jsou prsní řízky, pomocí vhodných řešení od našich zákazníků přiřazen původnímu produktu. To je důležitý předpoklad pro zajištění kontroly kvality v celém dodavatelském a zpracovatelském řetězci v hygienickém prostředí,“ říká Dr. Stephan Kronholz, který je zodpovědný za novou hygienickou dopravníkovou platformu ve firmě Interroll.

Odpovídající měření u testovaných zákazníků ukazují, že ve srovnání s dříve běžnými metodami je počet částic masa obvykle produkovaných v toku zboží prokazatelně snížen o 85 až 90 % a bakteriální zatížení zpracovaných masných výrobků se snižuje o až 60 %.

Modul dopravníku, který je již dostupný na trhu, navrhli inženýři společnosti Interroll Innovation GmbH. Moduly UHT se vyrábějí v závodě Interroll v německém Hückelhoven-Baalu.


Nový dopravníkový modul snižuje bakteriální zátěž při zpracování kuřecího masa
Nový systém UHT od společnosti Interroll umožňuje optimalizovat skladovatelnost díky maximální hygieně při zpracování masa


  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP