www.modernitovarna.com
Kennametal

Obrábějte déle s břitovými destičkami jakostí KCK20B a KCKP10

Společnost Kennametal představila řezné materiály KCK20B a KCKP10 pro břitové destičky, které přinášejí vyšší otěruvzdornost a až o 30 % vyšší životnost nástrojů při obrábění součástí z šedé nebo vermikulární litiny. Oba nabízejí vyšší produktivitu, spolehlivost a opakovatelnost při hrubovacích, polodokončovacích a dokončovacích operacích.


Nové řezné materiály přinášejí vyšší otěruvzdornost a delší životnost nástrojů a zvyšují produktivitu při obrábění šedé a vermikulární litiny.


Obrábějte déle s břitovými destičkami jakostí KCK20B™ a KCKP10™

Tyto nové řezné materiály, které jsou k dipozici pro mnoho produktových řad fréz s vyměnitelnými břitovými destičkami, jsou opatřeny zlatou povrchovou vrstvou, která umožňuje rychlou a snadnou identifikaci opotřebení a zajišťuje maximální životnost nástroje pro každou řeznou hranu.

„Nové řezné materiály jsou vyráběny technologií vysokovýkonného pulzního magnetronového naprašování (High-Power Impulse Magnetron Sputtering, High-PIMS), která poskytuje hladší povrch destiček a optimální adhezi povlaku pro menší opotřebení hřbetu, což je jedna z hlavních příčin poškození břitových destiček,“ říká Gil Getz, produktový manažer společnosti Kennametal, a poznamenává, že nová technologie povlakování také zvyšuje pevnost řezné hrany. „Výsledkem je vysokovýkonné frézování v široké řadě litinových materiálů, včetně šedé, tvárné a vermikulární litiny.“


Obrábějte déle s břitovými destičkami jakostí KCK20B™ a KCKP10™
Poronání opotřebení hřbetu: vlevo KCK20B, vpravo jiný řezný materiál. Opotřebení hřbetu při obrábění litiny a vermikulární litiny limituje životnost nástroje. Jakosti KCK20B a KCKP10 poskytují delší životnost nástroje a významně zvyšují produktivitu..

Řezné materiály KCK20B a KCKP10 jsou vhodné pro mokré i suché obrábění, například nábojů rotorů používaných ve větrných elektrárnách, těles čerpadel, kloubů řízení a skříní převodovek pro těžké stroje, jakož i automobilových součástí jako klikových hřídelí a hlav válců. Zatímco materiál KCK20B přináší vyšší produktivitu při hrubovacích a polodokončovacích operacích, KCKP10 je vhodný pro dokončovací operace, ale také se velmi dobře hodí pro profilování a kopírovací frézování litin a ocelí až do 45 HRC.

„Pro zákazníky, u kterých jsou vysoké náklady na obrábění a prostoje spojené s výměnami nástrojů obzvlášť důležité, slibují jakosti KCK20B a KCKP10 ohromné zvýšení životnosti nástrojů,“ říká Getz. „A těm, kdo si přejí zvýšit kapacitu výroby, nové jakosti rovněž pomohou. Obojí je výhrou pro každou dílnu, kde se obrábí litina.“ Pro více informací klikněte zde: KCK20B™ & KCKP10™

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP