www.modernitovarna.com
WIDIA

WIDIA představuje čelní frézy M1600 vhodné pro nejrůznější podmínky obrábění

Nová čelní fréza navržená pro hrubování a střední dokončování různých typů ocelí, nerezových ocelí, šedých a tvárných litin


Společnost WIDIA dnes oznámila uvedení nové čelní frézy M1600 pro hrubovací a střední dokončovací operace v ocelích, nerezových ocelích, šedých a tvárných litinách. Se 16 řeznými hranami a chytrou konstrukcí řezné destičky podává fréza M1600 dobré výkony v různých podmínkách obrábění zahrnujících i stroje s nízkým výkonem, nestabilní a nedostatečně tuhá nastavení, dlouhá vyložení, hůře dimenzované stroje nebo špatné podmínky upnutí.


WIDIA představuje čelní frézy M1600 vhodné pro nejrůznější podmínky obrábění
Čelní fréza M1600 upnutá v držáku před provedením testu v litině GGG60, oceli 42CrMo4 a v nerezové oceli 1.4301 na stroji DC55.

„Čelní frézování je jednou z nejběžnějších obráběcích operací, proto jsme navrhli univerzální a ekonomické řešení, které našim zákazníkům přináší podstatné zlepšení hodnot objemu odebraného materiálu v ocelích a litinách,“ říká Anna Kim, manažerka globálního portfólia frézovacích nástrojů WIDIA. „Fréza M1600 reprezentuje klíčové řešení pro zákazníky z oblasti všeobecného strojírenství, energetiky a automobilového průmyslu, kteří chtějí zmenšit svůj inventář nástrojů pro čelní frézování a zvýšit výkon svého obrábění.“

Přesně broušená frézovací destička se 16 řeznými hranami a s pozitivní geometrií přináší nízké řezné síly a nízkou spotřebu energie, výsledkem jsou vyšší životnost nástroje a vynikajícími náklady na řeznou hranu. Fréza M1600 využívá jednu univerzální geometrii ve třech různých sortách: WP35CM, WK15CM a WU20PM.

Sorta WP35CM cílí na všechny typy ocelí, zatímco WK15CM je navržena pro litinové materiály a vyniká při suchém obrábění, ale může být využita také při obrábění s chladící kapalinou.

Univerzální sortu WU20PM lze použít pro obrábění ocelí, nerezových ocelí a žáruvzdorných slitin jak v aplikacích za sucha, tak při obrábění s chladící kapalinou.

„Chytrý“ design zahrnuje dosedací plochu břitové destičky pod řeznou hranou, což podporuje hladký odvod třísek a snižuje řezné síly na nástroji. Destička má rovněž zakřivenou řeznou hranu a je axiálně pozitivní, což přináší snížení spotřeby energie. Tento klíčový prvek designu ve spojení s 16 řeznými hranami vytváří z M1600 ekonomickou volbu pro čelní frézování.

Čelní frézy M1600 jsou dostupné v šesti metrických rozměrech s průměry od 50 do 160 mm. Palcové rozměry budou následovat ke konci roku 2021. Tělesa fréz M1600 a břitové destičky, stejně jako ostatní řezné nástroje WIDIA pro obrábění kovů, lze objednávat prostřednictvím autorizovaných distributorů společnosti WIDIA. Pro podrobnosti o frézách M1600, včetně videa čelního frézování klikněte zde.


WIDIA představuje čelní frézy M1600 vhodné pro nejrůznější podmínky obrábění
Třísky vzniklé obráběním oceli 42CrMo4 frézou M1600


 


 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP