www.modernitovarna.com
Southco

Zvýšení zabezpečení dodávek poslední míle a inteligence řízení přístupu

Podle společnosti Barclays je největším problémem logistických firem doručování zboží v době, kdy příjemci nejsou přítomni. Uvádí to více než 63 % dopravců.

Zvýšení zabezpečení dodávek poslední míle a inteligence řízení přístupu

„Poslední míle“ hraje v dodavatelském řetězci klíčovou roli, protože nedávný výzkum naznačuje, že zde vzniká přibližně 28 % celkových nákladů na dodání zásilek.

Úkol pro průmysl
Spotřebitelské tlaky týkající se dodacích lhůt a celkových zkušeností donutily logistické firmy investovat do nových inovativních řešení pro řízení dodávek, zejména pro zlepšení provozní efektivity v poslední míli. Společnost Southco spolupracuje s poštovním a doručovatelskými službami, aby pomohla dosáhnout těchto cílů zlepšením v kritických oblastech jejich výkonu, včetně zvýšení zabezpečení a snížení provozních nákladů. Úkolem je ujistit zákazníky, že dodání zásilek zakoupeného zboží prostřednictvím „nové“ techniky, jako jsou například veřejné i soukromé schránky na balíky, nepředstavuje pro produkt riziko a je pohodlnou a bezpečnou alternativou k doručení až domů. Osvědčená technika uzávěrů a zámků společnosti Southco zvyšuje bezpečnost a inteligenci v místě doručení, což pomáhá budovat důvěru spotřebitelů.

Řešení
Klíčovým prvkem každé skříňky, doručovací schránky nebo dodávkového vozidla je robustní zajišťovací systém, a to je místo, kde se uplatní přednosti výrobků firmy Southco. Díky nahrazení tradiční mechanické západky elektronickou nabízejí produkty Southco celou řadu funkcí, které přesahují obvyklé požadavky kladené na bezpečnost, spolehlivost a životnost běžných průmyslových výrobků. I když je však zabezpečení výrobků zákazníků zásadní, jejich požadavky jsou stále více utvářeny inovacemi, které přeměňují „západku“ z pouhého prvku zabezpečení na něco, co přidává skutečnou hodnotu nejen samotnému zařízení, ale celému dodavatelskému řetězci.

Řada R4-EM 9 – elektronická otočná západka
Například elektronická otočná západka řady R4-EM 9 od firmy Southco byla vyvinuta spolu s výrobci skříněk na balíky jako součást bezpečného a flexibilního řešení určeného speciálně pro síť samoobslužných poštovních schránek. Západky řady R4-EM 9 přinášejí maximální zabezpečení a díky své kompatibilitě s mnoha zařízeními pro řízení přístupu, jako jsou numerické klávesnice, čtečky karet SmartCard, bezdrátové moduly Bluetooth nebo NFC a biometrická zařízení, umožňují realizovat další vynikající funkce. Jejich inteligentní uzamykací mechanismus navíc pomáhá zajistit sledovatelnost a zabezpečení všech balíků, zatímco nízká spotřeba energie vede ke snížení nákladů uživatelů, ať jsou to firmy nebo soukromé osoby, na elektřinu. Západky R4-EM se používají k zabezpečení balíkových zásilek po celém světě, ke zvýšení úspěšnosti dodávek na poslední míli a k podpoře inovací v průmyslu.

Naprosto zásadní je také dosažení velké trvanlivosti západek udávané v počtech cyklů uzavření a otevření, protože schránky na balíky pro doručování na poslední míli, které se otevírají a zavírají několikrát za den, musí pracovat naprosto spolehlivě i po několika tisících cyklech. Výběr elektronického západkového systému s trvanlivostí až 500 000 cyklů je důležitý pro zajištění opakovaného přístupu do schránky.

Společnost Southco je aktivní také v oblasti konstrukce poštovních schránek pro domácí použití a navrhla a vyvinula samostatný zámek, který je možné bez problémů propojit s logistickým portálem dopravce. Koncoví uživatelé mohou do těchto schránek přistupovat prostřednictvím různých inteligentních technologií, jako jsou aplikace pro mobilní telefony nebo přívěsky s NFC. Kromě toho systém umožňuje zaprotokolování celé auditní stopy doručení včetně ověření práva k vyzvednutí zásilky a odeslání zprávy o jejím výběru ze schránky.

Závěr
Řešení elektronického přístupu, která poskytují lepší zabezpečení, spolehlivost a inteligenci uzamykání, pomáhají revolučním způsobem při doručování a ukládání balíků. Lepší zabezpečení skříněk může prospět všem stranám v dodavatelském řetězci, což vede k větší spokojenosti zákazníků, rychlejšímu dodání a snížení nákladů na poslední míli.

www.southco.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP