www.modernitovarna.com
Dormer Pramet News

EXPANSION OF CZECH REPUBLIC PRODUCTION UNIT

Rozšiřujeme náš výrobní závod v Šumperku o novou budovu o rozloze 4 500 m2, jejíž dokončení je plánováno na rok 2023. Nová hala bude koncipována do dvoupodlažních prostor a přístaveb, které výrazně zvýší výrobu destiček. Vytvoří rovněž prostor pro modernizaci současného výrobního vybavení ve stávajících prostorech výrobní jednotky v České republice.

EXPANSION OF CZECH REPUBLIC PRODUCTION UNIT

Toto oznámení je spojeno se 70. výročím založení výrobní jednotky vyměnitelných břitových destiček, která vyrábí řezné nástroje již od roku 1951, což přispělo k tomu, že se značka Pramet stala známou po celém světě.

Současně s rozvojem výrobního závodu dojde ke zvýšení bezpečnosti a komfortu zaměstnanců. V nové moderní hale budou další šatny a čisté prostory pro zachování bezpečného pracovního prostředí.

V rámci rozvoje výroby jsou plánovány inovace v oblasti automatizace a robotizace tak, aby se vyhovělo budoucím výrobním požadavkům. Díky přesunu stávající výroby do nové haly budeme schopni modernizovat zařízení používané v celém závodě. Využití automatizace pomůže zefektivnit procesy spojené s výrobou vyměnitelných břitových destiček a zvýšit výrobní kapacity v celém areálu.

S ohledem na životní prostředí rovněž zlepšíme udržitelnost šumperského závodu. Cílem naší společnosti je celosvětově snížit emise CO2 o 50 % a do roku 2030 dosáhnout 90% recyklovatelnosti.

Nová hala bude využívat fotovoltaické panely, které budou instalovány na střeše a budou poskytovat solární energii a snižovat emise uhlíku. Jsou navrženy další plány na modernizaci kapacit pro nakládání s odpady, včetně lepšího třídění s cílem zvýšit využití recyklovatelného materiálu.

U příležitosti 70. výročí jsme zpřístupnili šumperský areál k virtuální prohlídce. Prostřednictvím interaktivního nástroje si můžete prohlédnout různé fáze výroby, balení a výzkum a vývoj, které se podílejí na výrobě vyměnitelných břitových destiček​

www.dormerpramet.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP