www.modernitovarna.com
AGILOX

Nový generální ředitel společnosti AGILOX

Helmut Schmid přebírá kormidlo společnosti AGILOX



Společnost AGILOX jmenovala nové členy vrcholového managementu. Funkci generálního ředitele firmy AGILOX přebírá v lednu 2022 jako nástupce předchozího ředitele Franze Humera Helmut Schmid. Helmut Schmid bude pokračovat v dosavadní strategii firmy AGILOX, která je výrobcem AMR, a rozšiřovat podíl firmy na celosvětovém trhu. Kromě nového generálního ředitele byl manažerský tým společnosti AGILOX doplněn o tři nové členy, Josefa Baumanna-Rotta, Klause Puchera a Roberta Mayera.

Helmut Schmid, dlouholetý vedoucí kanceláře společnosti Universal Robots pro Německo a západní Evropu, přebírá funkci generálního ředitele společnosti AGILOX. S novým ředitelem s mezinárodními zkušenostmi a zaujetím pro robotiku bude společnost pokračovat v cestě další expanze. Ve své předchozí kariéře byl Helmut Schmid také výkonným ředitelem německého průkopníka kolaborativní robotiky, firmy Franka Emika GmbH z Mnichova.

Nové vedení pro AGILOX
Helmut Schmid je specialistou na strategie růstu, rozvoj podnikání, řízení změn, internacionalizaci, prodej a marketing. Ve své dlouhé kariéře již založil několik společností, spravoval je se ziskem a zejména v nich implementoval škálovatelné modely podnikání, vyvíjel nové prodejní procesy a struktury a cíleně zaváděl nové strategie vstupu na trh. Vystudovaný letecký inženýr je také spoluzakladatelem německé robotické asociace DRV (Deutscher Robotik Verband e.V.) a investiční společnosti Robotics Ventures GmbH. Nyní chce jako nový generální ředitel firmy AGILOX pokročit v dalším rozvoji společnosti a rozšířit ji na mezinárodní úroveň. „AGILOX je značka se silnou základnou a vysokým tržním potenciálem. Těším se, že přispěji k tomu, abych ji firma i nadále rozvíjela se ziskem a pevně ji ukotvila na trhu,“ říká Schmid.

Bezproblémový přechod
„S dlouholetými zkušenostmi v robotice přináší Helmut Schmid hluboké technické i manažerské znalosti. Nyní jako generální ředitel může firmu AGILOX dále posouvat z její vynikající výchozí pozice a podpořit plánovaný růst s cílem učinit z ní předního světového dodavatele AMR,“ řekl Dr. Thorsten Dippel, generální ředitel investiční společnosti Carlyle Group, který je od června 2021 klíčovým partnerem firmy AGILOX. Daniel Haider, generální ředitel Raiffeisen Invest Holding GmbH & Co KG, rovněž zdůrazňuje mezinárodní zkušenosti nového generálního ředitele: „Jsme velmi potěšeni, že tak renomovaný odborník na robotiku vkládá svou důvěru do firmy AGILOX. S novým generálním ředitelem Helmutem Schmidem pokračujeme v úsilí o dynamický růst firmy AGILOX na mezinárodní úrovni.“ Předchozí generální ředitel společnosti Franz Humer je s novým manažerem také spokojen: „Pro nás jako zakladatele bylo zvlášť důležité, aby nový generální ředitel pokračoval v úspěšně zavedené strategii firmy AGILOX směřující do budoucna a zároveň podporoval DNA naší značky. V Helmutu Schmidovi získává společnost AGILOX výkonného ředitele, který bude společnost postupně rozvíjet a udržovat ji na správné cestě do budoucna.“ Helmut Schmid se také těší na novou výzvu: „Těším se, že navážu na skvělé přípravné práce s celým týmem a od nynějška začnu plně přispívat k příběhu o úspěchu firmy AGILOX. Internacionalizace a další rozšiřování sídla v Neukirchenu u Lambachu jsou jen některá z hlavních témat, na která se zvláště těším." Franz Humer zůstává v představenstvu firmy AGILOX jako výkonný předseda a bude připravovat další strategické kroky společnosti, zejména v oblasti vývoje produktů a organizování aktivit v USA. Dirk Erlacher se stěhuje do Číny a bude připravovat vstup na asijský trh ze Šanghaje.

Společnost AGILOX
Od roku 2009 stojí firma AGILOX za inteligentními automaticky řízenými vozidly s přidanou hodnotou, která splňuje nejvyšší kritéria kvality. Cílem společnosti, jež je specialistou na intralogistickou robotiku, je umožnit zákazníkům s využitím svých produktů flexibilně navrhovat jejich interní logistiku. K tomu vyvinula paletu AMR s nejlepší manévrovatelností, AGILOX ONE. V roce 2021 společnost do své nabídky produktů přidala samostatný čelní vidlicový vysokozdvižný vozík AGILOX OCF. Intralogistické roboty jsou vyvíjeny a vyráběny výhradně v sídle společnosti v Rakousku, kde je v současné době zaměstnáno přibližně 100 lidí.


Nový generální ředitel společnosti AGILOX
Helmut Schmid, nový generální ředitel s mezinárodními zkušenostni a průkopník v oblasti robotiky, si vytkl za cíl další expanzi firmy AGILOX.


Nový generální ředitel společnosti AGILOX
Helmut Schmid jako odborník v oblasti robotiky přináší hluboké zkušenosti v oboru, aby poskytl firmě AGILOX významný impuls pro další rozvoj.


Nový generální ředitel společnosti AGILOX
Jako nový generální ředitel firmy AGILOX chce Helmut Schmid řídit také její internacionalizaci..

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP