www.modernitovarna.com
Conrad News

Produkty pro automatizaci značky Siemens

Novinka na nákupní platformě Conrad Sourcing Platform: Logické moduly a brána IoT značky Siemens pro všestranná řešení automatizace.

Produkty pro automatizaci značky Siemens

Díky napojení na cloud v LOGO! 8.3 od firmy Siemens se data zařízení ukládají přesně tam, kde je chcete mít.

  • Logo Siemens 8.3 s přímým napojením na cloud pro dostatek prostoru
  • Díky bráně IoT SIMATIC IOT2050 je výroba flexibilnější, spolehlivější a efektivnější
  • Příklad použití: Conrad Connect realizuje projekt automatizace s logickými moduly a bránami Siemens ve firmě Bornemann Gewindetechnik

Ať už jde o výrobní průmyslová odvětví, opravy v průmyslu nebo o strojírenství, na nákupní platformě Conrad Sourcing Platform najdou zákazníci B2B přibližně 100 000 produktů z oblasti automatizace a pneumatických systémů. Nedávno byly do široké nabídky produktů pro aplikace v oblasti automatizace zařazeny také nové logické moduly řady Logo! a brána IoT SIMATIC IOT2050 od firmy Siemens.

„Univerzálně použitelné logické moduly se hodí jak pro menší spínací a řídicí úlohy v oblasti techniky budov, tak i pro použití ve výrobě spínacích skříní, strojů a aparátů. Konstruktéři zařízení a plánovači získají díky Logo! ve verzi 8.3 ještě větší volnost a rozlet pro své projekty,“ vysvětluje Manuel Gschwend, Senior Expert Product Management Core ve firmě Conrad Electronic.

LOGO Siemens! 8.3: „Zapomeňte na rozdělovník a zaplujte do chytrého světa cloudových řešení“

Analýza dat nebo ukládání oznámení nebo alarmů – díky cloudovému napojení v řešení LOGO! 8.3 se data zařízení ukládají tam, kde je chcete mít. Díky této změně paradigmatu se logické moduly pro správu dat, resp. přístup k získávání dat již nemusejí zastavovat, ale díky přístupu v reálném čase poskytují možnost přistupovat k uchovávaným datům přímo za provozu. Díky napojení na cloud poskytuje Logo! 8.3 uživatelům ještě více možností využití a použití.

Díky integrovanému webovému serveru lze připojené spotřebiče monitorovat a ovládat prostřednictvím doplňkového modulu LOGO! CMR přes WLAN, resp. internet. Přitom je možné vytvářet internetové stránky pomocí webového editoru LOGO! 1.1 také bez znalosti HTML. Prostřednictvím doplňkových modulů je možná rovněž komunikace přes GSM, resp. GPS, stejně jako napojení na systém řízení budovy KNX.

Základní zařízení Logo! 8 jsou vybavená osmi digitálními vstupy a čtyřmi digitálními výstupy a mají malou šířku vestavby pouhých 72 mm. V modulech jsou integrované četné funkce jako nárazová proudová relé, schodišťové automaty, pomocné stykače, časová relé a řada dalších, které lze navzájem různě kombinovat. Spínací programy lze snadno vytvářet a simulovat na počítači. Integrované ethernetové rozhraní dovoluje síťové propojení více zařízení Logo! až do maximální konfigurace 88 DE, 80 DA, 40 AE a 24 AA.

Siemens Simatic IOT2050: inovativní brána IoT

Společnost Siemens vyvinula SIMATIC IOT2050, aby propojila nová a stávající zařízení v cloudových systémech s internetem věcí Industrial Internet of Things (IIoT). Brána IoT obsahuje všechno, co je potřeba pro napojení na digitální dimenze. Navíc SIMATIC IOT2050 zkracuje dobu do uvedení do provozu a zvyšuje efektivitu zařízení díky inteligentnímu předběžnému zpracování dat.

Typickým případem použití SIMATIC IOT2050 je preventivní údržba strojů a napojení výroby na úroveň ERP (Enterprise Resource Planning): Přitom jsou vyhodnocovány relevantní indikátory a včas rozpoznány počínající známky opotřebení, takže lze současně minimalizovat nákladné výpadky v provozu výrobních zařízení.

SIMATIC IOT2050 nabízí pro každé výrobní zařízení jednoduchou a nákladově efektivní možnost pro napojení na svět internetu věcí. Ve spojení s plánovanou funkcionalitou lze SIMATIC IOT2050 snadno integrovat do průmyslových řešení edge computingu od firmy Siemens. Díky předinstalovanému operačnímu systému SIMATIC Industrial OS ve variantě Advanced se zkracuje čas do uvedení do provozu.

SIMATIC IOT2050 zaznamenává, zpracovává a ukládá veškerá relevantní data. Díky tomu brána IoT přispívá k flexibilnější, spolehlivější a efektivnější výrobě. Data jsou přenesena do cloudového analyzačního nástroje a vyhodnocená data z cloudu jsou následně vedena zpět do systému údržby ve výrobě. Nepřetržitá výměna dat navazuje regulační okruh na optimalizaci intervalů údržby ve výrobě.


Produkty pro automatizaci značky Siemens
Projekt digitalizace ve firmě Bornemann Gewindetechnik, realizace Conrad Connect. IOT 2050 od firmy Siemens přitom funguje jako brána ke cloudu.

Conrad Connect: Inteligentní automatizace pro firmy

Také vlastní platforma IoT firmy Conrad Electronic již podporuje integraci nové brány IoT od firmy Siemens: Conrad Connect, jedna z předních platforem IoT v Evropě, vyvíjí prudce rostoucí ekosystém s již více než 130 špičkovými výrobci. Firmy využívají platformu jako službu, která zákazníkům nabízí nekomplikovaná řešení a nové obchodní modely v oblastech managementu energií, elektromobility, výroby, obchodu a řízení budov.

Více informací o produktech Siemens a dalších nabídkách v oblasti automatizace a pneumatických systémů ve firmě Conrad Electronic: https://www.conrad.cz/automatizace-rizeni
Další informace k projektu digitalizace ve firmě Bornemann Gewindetechnik: https://www.conrad.cz/automatizace-conrad-connect

www.conrad.cz

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP