www.modernitovarna.com
SCHUNK News

POKROČILÁ UCHOPOVACÍ TECHNIKA ZÍSKALA NĚMECKOU CENU ZA INOVACE 2021

Pomocí bionického chapadla ADHESO od společnosti SCHUNK mohou uživatelé bezpečně manipulovat s drobnými díly, aniž by hrozilo ponechání stop na povrchu. Nové chapadlo SCHUNK ADHESO nabízí citlivé uchopení bez mechanické síly či nutnosti externího napájení. Německé rada pro navrhování ocenila tuto novou technologii německou cenou za inovace 2021 v soutěžní třídě “Excelence v oboru business-to-business.”

POKROČILÁ UCHOPOVACÍ TECHNIKA ZÍSKALA NĚMECKOU CENU ZA INOVACE 2021

Tento nový způsob uchopování vychází z principu odpozorovaného v přírodě a využívá intermolekulárního působení Van der Waalsových sil. Gekoni pomocí těchto přitažlivých sil dokážou uchopovat různé povrchy snadno a rychle. Tento typ jemné nereziduální manipulace s citlivými součástkami otevírá řadu nových oblastí aplikace. Umožňuje manipulaci s ultralehkými skleněnými materiály či mikromechanickými díly, jakož i s těžkými komponenty v automobilovém či mechanickém průmyslu. Technologie ADHESO je mimořádně efektivní zejména v hygienicky citlivých prostředích, v nichž dobře vyniknou její přednosti: protože funguje bez emisí částic, výborně se hodí do aplikací v čistém prostředí v automatizačních laboratořích, v lékařském, ve farmaceutickém a v elektrickém průmyslu.

Chapadla ADHESO mohou bezpečně uchopovat a upínat nádoby, jehly, lepící štítky či desky tištěných spojů, a nevyžadují externí napájení. Tím mají skutečnou přidanou hodnotu z hlediska operačních nákladů, ale i z hlediska zprovozňování. Kompetenční lídr pro uchopovací systémy a upínací techniku získal ocenění německé rady pro inovace za rok 2021 za svoji funkční a udržitelnou celkovou koncepci. Rada pro inovace ocenila chapadla SCHUNK ADHESO v soutěžní třídě "Excelence v oblasti Business to Business“ v soutěžní kategorii “Stroje a strojní inženýrství“ jako inovaci.


POKROČILÁ UCHOPOVACÍ TECHNIKA ZÍSKALA NĚMECKOU CENU ZA INOVACE 2021

Společnost SCHUNK vyvinula pružné přilnavé chapadlo ve spolupráci s mladým start-upem INNOCISE. Každý, kdo má zájem využívat tuto novou technologii ve svých robotických aplikacích, si ji může před zakoupením vyzkoušet za reálných provozních podmínek v laboratoři společnosti SCHUNK CoLab. Tato možnost zajišťuje vyšší bezpečnost procesu plánování.

www.schunk.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP