www.modernitovarna.com
NSK

Ložiska NSK s patentovanou klecí a zvýšenou výkonností

Nová řada soudečkových ložisek NSK s patentovanou konstrukcí klece přináší strojírenskému průmyslu novou úroveň produktivity, spolehlivosti a únosnosti. Optimalizovaná klec snižuje vnitřní namáhání a eliminuje potřebu vodicího kroužku. A to jsou jen dvě z mnoha výhod tohoto řešení. Potenciální oblasti použití ložisek nové řady ECA sahají od dopravníků, převodovek a strojů v metalurgii až po lisy a stroje používané v důlním průmyslu a při těžbě surovin.

Konstrukce soudečkových ložisek NSK řady ECA, která nahrazuje řadu CAM, zajišťuje úplnou zaměnitelnost se stávajícími řešeními. Precizně opracovaná masivní mosazná klec nové generace má tvarované kapsy soudečků, které výrazně omezují jakýkoliv zbytečný pohyb valivých těles během otáčení.

Optimalizovaná konstrukce klece NSK také vede k menšímu namáhání, protože konstruktéři pečlivě vybalancovali vhodný tvar s pevností těla klece. Navíc přidržovací „spony“ na horní straně těla klece zabraňují jakémukoli možnému prokluzu soudečků.

Významnou výhodou ložisek nové řady je možnost použít více soudečků větších rozměrů, což přináší větší únosnost. Konkrétně mají ložiska až o 47 % vyšší dynamickou únosnost a až o 22 % vyšší statickou únosnost.

Další výhodou jsou vyšší mezní otáčky, až o 20 % větší, než mají běžná soudečková ložiska. Pracovní teplota je díky stabilizaci ke zvýšení rozměrové stálosti ve standardním provedení 200°C.

V důsledku těchto vylepšení výkonnostních parametrů mohou ti, kteří přejdou na nová ložiska, dosáhnout snížení celkových nákladů na údržbu. Výhody nových ložisek ocení uživatelé v odvětvích, jako jsou výroba cementu, papírenský průmysl a výroba obalů, doly a těžba surovin, metalurgie nebo petrochemický průmysl.

Soudečková ložiska NSK řady ECA s patentovanou konstrukcí klece jsou k dispozici s otvory o průměrech od 40 do 130 mm.

- Soudečková ložiska NSK řady ECA pojmou více soudečků větších rozměrů, což přináší jejich špičkovou únosnost


Ložiska NSK s patentovanou klecí a zvýšenou výkonností

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP