www.modernitovarna.com
NSK

Investice do ložisek NSKHPS přináší ocelárně značné úspory

Výměnou kluzných ložisek za soudečková ložiska NSKHPS od společnosti NSK zabránila ocelárna šesti poruchám ložisek svého krokového dopravníku ročně, což přineslo úspory 15 556 EUR.

Ve válcovně oceli se tyčový materiál posunuje krokovým dopravníkem a přitom chladne. V tomto konkrétním závodě na válcování oceli selhávala kluzná ložiska na krokovém dopravníku přibližně šestkrát ročně, zejména v důsledku náročného pracovního prostředí (venkovní umístění) a vysokého zatížení.

Vzhledem k vysokým nákladům spojeným s výměnou ložisek, údržbou a výpadky výroby se závod obrátil na odborníky společnosti NSK v rámci jejího programu AIP Added Value Programme.

Tým specialistů NSK dopravník analyzoval a k tomu, aby se omezily prostoje a zvýšila produktivita, navrhl použití valivých ložisek, která by lépe zvládla náročné provozní podmínky a zatížení. Vybrána byla soudečková ložiska NSKHPS.

O správnosti výběru svědčí to, že za rok zkušebního provozu nebyla zaznamenána ani jediná závada. A nejen to – nebylo třeba vůbec žádného zásahu ze strany údržby, protože požadavky na kontrolu znečištění ložiska a domazávání se snížily, což zákazníkovi přineslo ještě větší úspory.

Celková roční úspora činí 15 556 EUR. S časem mohou být úspory ještě větší, protože dopravník se soudečkovými ložisky NSKHPS má vypočítanou životnost 7,2 roku.

Soudečková ložiska NSKHPS používají nejmodernější materiály, díky níž jsou vhodná pro aplikace s požadavky na velkou rychlost a únosnost, včetně dopravníků ve válcovnách oceli. Soudečková ložiska NSKHPS mají únosnost až o 25 % vyšší než běžná soudečková ložiska NSK, proto je u některých strojů možné zvolit menší velikost. Pozoruhodné je také to, že tato ložiska mohou pracovat do teploty až +200 °C.

Soudečková ložiska NSKHPS, která jsou k dispozici s ocelovou nebo mosaznou klecí, mají velkou trvanlivost, která výrazně převyšuje standardní varianty ložisek, a tím přináší nižší náklady na údržbu a vyšší produktivitu. Dostupná jsou s průměrem otvoru od 40 do 260 mm.

1) Ve válcovně oceli se tyčový materiál posunuje krokovým dopravníkem a přitom chladne


Investice do ložisek NSKHPS přináší ocelárně značné úspory
 
2) Soudečková ložiska NSKHPS jsou vhodná pro velké rychlosti i zatížení


Investice do ložisek NSKHPS přináší ocelárně značné úspory

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP