www.modernitovarna.com
Conrad News

MĚŘICÍ PŘÍSTROJE ODPOVÍDAJÍCÍ PRÁVNÍM PŘEDPISŮM PRO METROLOGII

Novinka na nákupní platformě Conrad: Měřicí přístroje 7KM PAC2200 řady Sentron od firmy Siemens.

MĚŘICÍ PŘÍSTROJE ODPOVÍDAJÍCÍ PRÁVNÍM PŘEDPISŮM PRO METROLOGII

Měřicími přístroji 7KM PAC2200 CLP lze provádět měření vlastní a cizí spotřeby energie v souladu s předpisy pro metrologii.

  • Jednoduché a bezpečné odlišení vlastní spotřeby, s vlastním zdrojem energie nebo bez
  • Nabídka měřicích přístrojů pro stacionární zařízení, skříňové rozvaděče nebo pojistkové skříně
  • Jednoduché, bezpečné a nákladově efektivní odlišení vlastní spotřeby energie

Zaostřeno na techniku – v aktuální kampani B2B se společnost Conrad Electronic cílenými nabídkami a širokou paletou produktů zaměřuje na klíčové oblasti elektrotechniky – na zkoušecí a měřicí techniku. Zákazníci z řad profesionálů mohou vybírat z 25 000 technických řešení, mezi nimiž najdou mimo jiné také měřicí systémy odpovídající právním předpisům pro metrologii, které umožňují odlišení vlastní spotřeby energie. Aby měření vyhovělo všem zákonným požadavkům, najdou nyní zákazníci z řad profesionálů na nákupní platformě Conrad měřicí přístroje 7KM PAC2200 řady Sentron od firmy Siemens. B2B distributor se tak obrací v první řadě na odpovědné pracovníky v oblastech údržby a oprav (MRO) a Facility Management, kteří si chtějí udržet přehled o spotřebě energie a přesně odlišit vlastní spotřebu.

„Firmám, které poskytují jiným fyzickým nebo právnickým osobám elektrickou energii jako koncovým spotřebitelům, nabízejí měřicí přístroje Siemens inovativní řešení, jak přesně a v souladu s metrologickými předpisy odlišit vlastní spotřebu od spotřeby cizí. Patří sem například spotřeba energie v pronajatých prostorách, v kantýnách nebo spotřeba zařízení pronajímaných třetími osobami, jako jsou například nápojové automaty nebo pronajatá IT infrastruktura,“ říká SusanneStorch, Senior Expert Product Management u firmy Conrad Electronic.

Pro firmy bez vlastního zdroje napájení je dostačující sledování a měření elektrické práce (kWh) měřicím přístrojem s certifikací MID, například Sentron 7KM PAC2200 MID (brzy k dostání na conrad.de). U měřicích přístrojů s certifikací MID i CLP lze každoročně vyhodnocovat a nahlašovat podíl vlastní a cizí spotřeby.

Jinak vypadá situace ve firmách, které spotřebovávají také proud, které si samy vyrábějí. V takovém případě musí být měřením s přesností na čtvrthodinu zajištěna časová synchronicita mezi energií vyrobenou přímo ve firmě a spotřebovanou energií, a to měřením elektrické práce (kWh) v 15minutových intervalech, současně a v předepsaných časech. Tato a všechna ostatní požadovaná kritéria splňuje měřicí přístroj Sentron PAC2200 CLP (certifiedload profile), který vám optimálně usnadní odlišení vlastní a cizí spotřeby.

Oba modely přitom umožňují nepřetržité měření zdánlivého, činného a slepého výkonu u napětí až 400 V mezi krajními vodiči (L-L) a 230 V (L-N). Všechny naměřené hodnoty lze také ukládat do 15minutové paměti certifiedload profile, která umožňuje uložení všech dat relevantních pro vyúčtování po dobu více než dvou let.

Měřicí přístroje disponují funkcí automatického měření síťové frekvence bez fixace na 50, resp. 60 Hz. Při veškerých měřeních využívají přístroje metodu skutečné efektivní hodnoty (TRMS).

LCD displej s podsvícením umožňuje odečítání hodnot i při slabém osvětlení v okolí. Přístroje disponují rozhraním LAN s protokolem Modbus TCP a jsou schválené podle MID. Čelní strana měřicích přístrojů odpovídá krytí IP 40. Zadní strana dosahuje IP 20. Pro vestavbu platí třída ochrany II.

Měřicí přístroje o šířce 6TE jsou určené k vestavbě do stacionárních zařízení, skříňových rozvaděčů nebo pojistkových skříní v uzavřených, suchých místnostech a k montáži na lišty. Jsou dimenzované pro provoz při teplotách od –25 do 55 °C. Mají rozměry 71 mm x 108 mm x 97 mm (D x Š x V).

Další informace o měřicích přístrojích Siemens v nabídce společnosti Conrad najdete zde: https://www.conrad.cz/testovani-a-mereni-mro

www.conrad.cz

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP