www.modernitovarna.com
Kennametal

Kennametal Extrude Hone™ představuje HYDROM™, přídavnou čisticí jednotku elektrolytu.

Pro výrobce zabývající se komplexním či přesným obráběním nebo dokončováním je elektrochemické obrábění (ECM, elektrochemical machining) důležitou metodou, kterou může být materiál odebírán v mikronových úběrech, nedosažitelných jinými postupy. Pro podporu ECM procesu Kennametal Extrude Hone (Latrobe, PA) navrhl čisticí jednotku eletrolytu jako doplněk k elektrochemickým strojům. Ta zaručuje konstantní kvalitu elektrolytu pro zajištění konstantní mezery a tím vyšší kvalitu a dokonalou stabilitu procesu.

Kennametal Extrude Hone™ představuje HYDROM™, přídavnou čisticí jednotku elektrolytu.
Při elektrochemickém obrábění dochází k odebírání částic kovu rozpouštěním z povrchu obrobku bez přímého kontaktu nástroje a obráběného materiálu. Množství odebraného materiálu je úměrné času a velikosti elektrického proudu mezi nástrojem a obrobkem. Proces je snadno regulovatelný a lze tak obrábět nebo leštit oblasti dříve neobrobitelné jinými metodami, včetně ručního broušení a odjehlování.

Během procesu proudí elektrolyt (roztok vody a speciálních solí) po povrchu obrobku, přičemž mezi nástrojem a obrobkem je aplikován stejnosměrný proud. Množství odstraněného materiálu je dáno velikostí elektrického proudu mezi záporně nabitým nástrojem a kladně nabitým obrobkem. Nástroj je obvykle navržen tak, aby tvořil zrcadlový obraz finálního povrchu obrobku. Nástroj tvořící katodu se nikdy nedotýká obrobku, přitom během procesu nedochází k prakticky žádnému opotřebení nástroje. Typické časy odjehlování a leštění jsou extrémně krátké – pro většinu aplikací mezi 10 a 30 sekundami. V závislosti na výrobních požadavcích a velikosti obrobku mohou být pro dosažení vysoké produkce používány vícenásobné upínací přípravky.

Nyní proces ještě více zefektivňuje přídavná čisticí jednotka HYDROM. Kombinací HYDROM s CFP (chamber filter press) se snižují náklady na filtrační koláč na 10 %. Doba čištění pomocí CFP tak může být 6x kratší a prodlužuje se životnost katodového nástroje. Tím se zvyšuje využití stroje.

HYDROM může být dodán v rámci nového ECM zařízení, ale také jako doplněk ke stávajícím strojům všech značek. V současné době cenových tlaků trhu pomůže HYDROM společnostem ke zvýšení konkurenceschopnosti, zlepšení kvality a produktivity v oblasti komplexního obrábění a dokončování.

Pro více informací navštivte http://www.kennametal.com/extrudehone

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP