www.modernitovarna.com
Keyence International

Pokročilé řízení se systémem strojového vidění dostupné všem

V oboru strojového vidění je něco nového! Nové kamery série CV-X100 umožňují uživateli snadno implementovat složité inspekční funkce bez pomoci specializovaných odborníků. Automatizované měření, samoučící funkce a odstranění optických vad a úhlového natočení kamery jsou jen některé z inovativních funkcí kamer série CV-X.

Pokročilé řízení se systémem strojového vidění dostupné všem
Nové kamery série CV-X jsou určené k tomu, aby zjednodušily složitou implementaci systémů strojového vidění. Orientují se na potřeby koncových zákazníků. Mají intuitivní menu, které je pro všechny uživatele naprosto srozumitelné, a nástroje roztříděné podle oblastí použití. Uživatelé si je musejí jen vybrat a potom sledovat softwarového průvodce, který je provede jejich nastavením. Kontextová nápověda usnadňuje pochopení každé operace.

Kamery série CV-X obsahují nový modul pro automatické měření. Prostřednictvím automatického pixelového/milimetrového odměřování může být na součástech při jejich kontinuálním pohybu vykonáno současně několik inspekčních úloh. Nastavení je obzvlášť jednoduché: musíte jen kliknout na body, které se mají měřit, a automatické měření je připraveno ke spuštění.

Součástky se identifikují pomocí funkce rozpoznávání vzorů, a mohou být podrobeny stabilní a několikanásobné inspekci bez ohledu na jejich polohu. Kamery CV-X dosahují subpixelové přesnosti inspekce a rychlost zpracování je daleko nad tím, co se považuje za průmyslový standard (a to i při snímcích s pěti miliony pixelů). Využívají při tom speciální signálové procesory DSP a novou funkci detekce hran (ShapeTrax2). V knihovně funkcí je široká nabídka dalších doplňkových nástrojů. Kamery série CV-X umožňují vykonávat vizuální inspekci (kontrolovat přítomnost, velikost a tvar), kontrolovat profily, ale také číst čárové a DMC kódy.

Pokročilé řízení se systémem strojového vidění dostupné všem

Úplnou novinkou u kamer série CV-X je samoučící funkce. Během učení systém zkontroluje libovolný počet vyhovujících součástí a na nich se naučí, jak určit přípustné tolerance. Inspekce zahrnuje kontrolu hran, barev a vzorů. Složité programování inspekčních úloh, jež zpravidla vyžadovalo přispění zkušeného experta, tím bylo významně zjednodušeno. Inteligentní nástroj rozezná podobnost mezi správnými výrobky spíše než mezi nesprávnými. To je významným faktor pro dosažení stabilních výsledků inspekce.

Systémy strojového vidění CV-X100 jsou vybaveny nástroji pro spolehlivé snímání. Mezi nimi je nástroj, který zajistí, aby se podmínky snímání (pozice kamery, osvětlení, přesnost) po nastavení kamery už neměnily. V případě, že zjistí odchylku (např. způsobenou zásahem do kamery), asistenční program vás provede postupem, jímž několika kliknutími dosáhnete obnovení původních podmínek snímání.

Pokročilé řízení se systémem strojového vidění dostupné všem

Kamery série CV-X navíc používají digitální korekci k odstranění vlivu změn podmínek snímání vzniklých při instalaci kamery a zkreslení objektivu. Výsledkem je, že analýza je provedena, jakoby kamera byla umístěna přímo nad snímaným bodem. Tato funkce je široce využívána např. pro řízení robotů.

Pokročilé řízení se systémem strojového vidění dostupné všem

Systém navíc disponuje kompletní sadou numerických filtrů, které lze aplikovat nezávisle u každého nástroje. Najdete zde tradiční filtry, jako binární nebo mediánový, stejně jako jiné, mnohem složitější, jako např. jasové korekce, které dokážou odfiltrovat dokonce i velké náhodné stíny nebo odlesky na cílovém povrchu, a nebo také funkci dynamického rozsahu expozice (HDR - High Dynamic Range) pro vytvoření jasných obrazů dílů i při výskytu ostrých a nepravidelných stínů v obraze.

Další funkce významně ušetří váš čas. Například je nyní možné automaticky generovat pouhým kliknutím na snímek na obrazovce ilustrační obrázek do uživatelského manuálu. Také tvorba uživatelského rozhraní byla velmi zjednodušena. Stačí jen z předem připravených šablon vybrat tu obrazovku, která odpovídá vaší úloze. V několika minutách můžete vytvořit rozhraní s kombinací několika pohledů a zobrazením důležitých hodnot. Dříve k tomu bylo třeba několika hodin usilovné práce. A nakonec, k dispozici jsou specializované nástroje pro kontrolu konektorů.
Pokročilé řízení se systémem strojového vidění dostupné všem
Pokročilé řízení se systémem strojového vidění dostupné všem
Pokročilé řízení se systémem strojového vidění dostupné všem

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP