www.modernitovarna.com
Keyence International

TM-3000: optický 2D mikrometr

První svého druhu na světě: nový měřicí přístroj pro on-line dvourozměrné měření s mikronovou přesností.

TM-3000: optický 2D mikrometr
Nový optický měřicí přístroj série TM-3000 od firmy KEYENCE otvírá nové možnosti díky vysokorychlostnímu dvourozměrnému měření rozměrů. Umožňuje nahradit off-line kontrolu vyrobených dílů, které je drahá a její výsledky se mohou lišit dle operátora, který měření vykonává. Jde primárně o měřicí přístroj, a proto nabízí výrazně lepší přesnost než systémy strojového vidění používané pro podobné měřicí úlohy.
Tento 2D optický mikrometr je vybaven CPU s vysokou rychlostí výpočetních operací a dvěma specializovanými procesory DSP pro zpracování obrazu. Při použití celkem čtyř procesorů pro paralelní zpracování dat umožňuje dosáhnout rychlosti zpracování až 1 800 snímků za minutu.

Stabilní měření s mikronovou přesností
Optický 2D mikrometr používá duální telecentrickou optickou soustavu s přesně kolimovaným svazkem světla. Dvourozměrný maticový senzor CMOS detekuje v dopadajícím světle přechody světlé a tmavé barvy, a tak měří rozměry měřeného objektu. Díky duální telecentrické optické soustavě je potlačeno zkreslení obrazu měřeného objektu vytvořeného objektivem na CMOS. Vysoké přesnosti měření se dosahuje zpracováním obrazu se subpixelovým rozlišením. Přesnost je podle provedení přístroje od ±0,5 µm do ±3 µm a opakovatelnost od ±0,06 µm do ±0,2 µm

Šestnáct měřicích bodů bez změny cílové pozice

Měřicí zařízení série TM-3000 měří rozměry v rovině a na kontrolovaném dílu. Systém může měřit současně až šestnáct bodů. Systém je vybaven celkem patnácti měřicími režimy, a je proto použitelý ve velké většině úloh: měření průměru otvorů, jejich roztečí, poloměrů zaoblení, souřadnic průsečíků, úhlů, výšek, řetězových kót, vzdálenosti ke kolmici, poloměrů vnějších oblouků... Funkce nastavení pozice u TM-3000 navíc automaticky koriguje posuv a natočení měřeného objektu a zajišťuje tak přesné měření i v případě, že je ustavení objektů do správné pozice obtížné nebo jsou orientovány náhodně. Adjustace součásti je velmi jednoduchá a pro kontrolu dílů není třeba přesně ustavovat mechanickou sestavu měřicího zařízení.
Jednoduché programování a vizualizace se obejdou i bez PC. Díky historii naměřených hodnot a uložení měřených tvarů umožňuje TM-3000 dokládat výsledky měření. Měřicí rozsah je 65 mm pro maximální vzdálenost mezi vysílačem a přijímačem 270 mm. Použité LED zaručují výjimečnou stabilitu a velmi dlouhou životnost.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP