www.modernitovarna.com
NSK

NSK podporuje doporučení obsažená ve zprávě TCFD

Firma NSK, jeden z předních výrobců ložisek, lineární techniky a mechanismů řízení vozidel, podporuje doporučení ze závěrečné zprávy TCFD – Task Force on Climate-related Financial Disclosures (Zvláštní skupina pro zveřejňování finančních údajů spojených se změnou klimatu). Ve zprávě jsou obsažena doporučení, že firmy mají zveřejňovat informace o rizicích spojených se změnou klimatu, které mají finanční dopady. Skupina TCFD byla ustavena výborem pro finanční stabilitu FSB (Financial Stability Board), mezinárodním orgánem, který monitoruje stav celosvětového finančního systému a vydává doporučení.

Firma NSK bere svou společenskou odpovědnost a odpovědnost za stav životního prostředí velmi vážně. Firma např. zahrnuje globální ochranu životního prostředí do své strategické vize, ve svých střednědobých a dlouhodobých cílech si stanovila i cíle v oblasti ochrany životního prostředí a aktivně se zapojuje do iniciativ spojených s prevencí globálního oteplování, např. s omezením emisí oxidu uhličitého způsobených podnikatelskými aktivitami nebo s vývojem produktů ohleduplných k životnímu prostředí.

Snahy NSK v této oblasti byly nedávno oceněny japonským ministerstvem životního prostředí a Světovým fórem životního prostředí. Ve 23. ročníku soutěže Environmental Communication Awards získala výroční zpráva NSK Report 2019 cenu za excelentní komunikaci spojenou s ochranou životního prostředí. Výroční zpráva je určena k tomu, aby akcionářům poskytla ucelený obraz o firmě a jejích iniciativách k dosažení udržitelného růstu ve střednědobém a dlouhodobém výhledu. Firma NSK také publikuje Zprávu NSK o udržitelnosti, v níž informuje o vztahu firmy k životnímu prostředí a ke společnosti a o svém rozsáhlém úsilí v těchto oblastech.

Na základě zmíněného ocenění a ve shodě s doporučeními TCFD nyní NSK identifikuje podnikatelská rizika a příležitosti, které s sebou nese změna klimatu, adaptuje plány řízení a rozšiřuje okruh zveřejňovaných informací s cílem přispět tak k udržitelnému růstu firmy i celé společnosti.

Ačkoliv firma NSK v minulém roce dále posílila svou iniciativu v oblasti odpovědnosti za životní prostředí, společnost a její správu (ESG), klade si za cíl využít deklaraci své podpory zprávě TCFD jako příležitost povýšit své aktivity v oblasti ochrany životního prostředí na novou úroveň.

1) Hiroyuki Yagi (vlevo), předseda hodnotitelské komise Environmental Communication Awards, a Tsuyoshi Yamashita, Group Manager, Investor Relations, NSK Ltd., na slavnostním vyhlášení Environmental Communication Awards 19. února 2020


NSK podporuje doporučení obsažená ve zprávě TCFD

2) Výroční zpráva NSK Report poskytuje všem akcionářům kompletní obrázek společnosti a jejích iniciativ pro dosažení udržitelného růstu


NSK podporuje doporučení obsažená ve zprávě TCFD

3) Zpráva NSK o udržitelnosti zveřejňuje údaje o vztahu firmy k životnímu prostředí a společnosti


NSK podporuje doporučení obsažená ve zprávě TCFD

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP