www.modernitovarna.com
HURON

Huron, partner příští soutěže EuroSkills

Od 4. do 6. října 2012 bude závodní okruh Spa-Francorchamps pořádat třetí ročník soutěže EuroSkills. Tato evropská soutěž otevřená pro všechny obory se snaží podporovat manuální práce a technické nebo technologické oblasti činnosti.

Huron, partner příští soutěže EuroSkills
Celkově se před velkým obecenstvem v průběhu třech dnů navzájem utká téměř 430 účastníků z 24 zemí ve věku do 26 let s jediným cílem – být nejlepší ve své profesi a zviditelnit barvy své země na stupni vítězů. Zastoupena budou všechna odvětví ekonomiky, od průmyslu až ke službám, od potravin až k automobilům, a od stavebnictví a přidružených oborů až po zemědělství.

Pro třetí ročník soutěže bude firma Huron poprvé oficiální dodavatel pro obor frézování , kdy poskytne k dispozici čtyři frézy VX6. Série VX představuje nejlepší stroje pro frézování, vrtání, hloubení a řezání ve výrobě nástrojů a v malých a středních výrobních sériích.

"Jsme hrdí a poctěni, že můžeme být oficiální dodavatel pro kategorii frézování. Již v minulosti udržovala firma Huron úzké vazby s odvětvím výuky a vzdělávání, a tak když nás organizátoři soutěže kontaktovali, bez váhání jsme souhlasili“ řekl Dominique Lutz, firemní ředitel prodeje. V letošním roce bude soutěžit dvanáct účastníků v kategorii NC frézování. Budou muset vyrobit komplexní obrobek v co nejkratším čase, před zástupem specialistů.

EuroSkills, je však mnohem víc než jen mezioborová soutěž. Přestože je otevřená všem, pod podmínkou, že jsou mladší 26-ti let, zviditelňuje zároveň i tzv. sendvičové kurzy (kombinace teorie s praxí) a učňovské smlouvy. "Klademe velký důraz na podporu a povzbuzení mladých lidí, kteří absolvovali sendvičový kurz nebo se vyučili. V současné době máme ve firmě Huron tucet učňů a na podzim přijmeme další tři,"řekl Bernard Echevard, výkonný ředitel Huron Graffenstaden. "Neměli bychom zapomínat, že dnešní mladí lidé jsou inženýři a manažeři budoucnosti. Francie potřebuje kvalifikované lidi a musí si udržet úroveň odborných znalostí. Aby se tak stalo, je potřeba předávat a udržet naživu zkušenosti a představovat změny pomocí inovace a inteligence mladých lidí. Naše dveře jsou dokořán a sehráli jsme aktivní roli v Týdnu průmyslu a „Parcours Filières“ (školení pro průmysl) organizovaném během průmyslové výstavy v Paříži, kde jsme propagovali pracovní příležitosti ve strojírenství.“

Říká se, že průmysl je ve Francii považován za něco druhořadého a je pravda, že strojírenství není součástí francouzského oboru“ luxus a prestiž“. Není pochyb, že je snazší identifikovat se se sportovními šampióny nebo značkovým oblečením, ale Francie má pověst kvality a přesnosti na pracovišti a skutečnost, že se mladí lidé houfně hrnou do průmyslového sektoru není otázkou náhody.

Strojírenské školy mají obzvlášť vysoké standardy a neustále rozšiřují své osnovy, aby zahrnuli nové předměty. Poslechněte si, co říká Jean-René po roční pracovní zkušenosti pro Huron a dokončení sendvičového kurzu: „Několik společností odpovědělo kladně na mou žádost o smlouvu, která zahrnovala sendvičový kurz. Já jsem si vybral Huron, kvůli její společenskosti a proto, že mi jako jediná firma umožnila sestavit strojní vybavení od začátku až do konce,"vysvětlil a pokračoval,"Jak vidím budoucnost? Věřím, že průmysl má stále ještě hodně co nabídnout. Technologie, kterou používáme se stává čím dál složitější a inovativní a společnosti jsou vždy lační po kvalifikovaných pracovnících."
Huron, partner příští soutěže EuroSkills
Huron, partner příští soutěže EuroSkills
Huron, partner příští soutěže EuroSkills

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP