www.modernitovarna.com
Keyence International

LJ-V

Nový profiloměr LJ-V představuje skutečný technický průlom. Je přibližně třicetkrát rychlejí než nejlepí profiloměry, jež jsou běžně dostupné na trhu, a umožňuje okamžitě kontrolovat výsledky měření v prostorovém (3D) zobrazení. Charakteristická je pro něj snadná implementace, přesnost a stabilita měření.

LJ-V
Byl to sen v mnoha průmyslových odvětvích: mít možnost zařadit na konec výrobní linky 3D kontrolu rozměrů a tvaru výrobků. Důvody jsou zřejmé: není třeba žádná manuální kontrola, odchylky výroby lze analyzovat v reálném čase a výroba je plně dokladovatelná. Naneštěstí není taková kontrola v mnoha případech realizovatelná, protože technika dostupná na trhu má dvě základní nevýhody: rychlost měření často není kompatibilní s rychlostí výrobní linky a implementace měřicího zařízení je velmi složitá.

Profiloměry LJ-V umožňují vysokorychlostní kontrolu rozměrů výrobků. Navíc se při zvýšení rychlosti nemění stabilita měření. Je to díky tomu, že společnost Keyence vyvinula speciální elektroniku, a zvláště nové senzory CMOS s velkou citlivostí a procesorem GP64.

Společnost Keyence vylepšuje své senzory obrazu už řadu let. Novým krokem kupředu je nyní senzor HSE3-CMOS. Je ještě rychlejší než jeho předchůdci a má větší dynamický rozsah (64krát větší než nejlepší 2D přístroje dostupné na trhu). Díky velké citlivosti je možné dobře měřit tmavé i lesklé povrchy. Snímaný obraz zpracovává vysokorychlostní procesor GP64.
Profiloměry řady LJ-V jsou přibližně třicetkrát rychlejší než nejlepší přístroje běžně dostupné na trhu. V jedné sekundě lze změřit 12,8 miliónů bodů, což představuje 64 000 profilů za sekundu. Například měřený objekt, který se pohybuje rychlostí 6,4 m/s, může být měřen s krokem 0,1 mm.

Přesnost a stabilita detekce jsou nad průměrem měřicích přístrojů dostupných na trhu.
Profiloměry řady LJ-V7000 kombinují modrý laser (který je vzhledem ke krátké vlnové délce charakteristický malou divergencí paprsku) s optickou soustavou 2D Ernostar pro maximální zaostření laserového paprsku. V důsledku toho je paprsek velmi úzký a intenzivní, a proto umožňuje stabilní a přesné měření profilů. Přesnost měření je ±7,6 µm a opakovatelnost 0,4 µm. Linearita je 0,1 % z rozsahu. Modrý laser umožňuje dosáhnout větší stability detekce měřeného předmětu i při vysoké teplotě, protože rozptyl světla na povrchu je méně významný než pro červený laser.

Keyence navíc používá dvojitý zdroj světla. Rozdíly v množství světla jsou detekovány a zpracovávány proto, aby bylo možné identifikovat jevy spojené s odrazy, které ruší měření. Tato funkce, známá jako dvojitá polarizace, je na světě unikátní. Ukazuje se, že je to kritická funkce pro měření tvarů kovových předmětů se složitými profily nebo povrchy.
Implementace profiloměrů byla velmi zjednodušena, aby byla přístupná každému. Měřicí přístroje řady LJ-V mají 74 měřicích funkcí, které lze jednoduše nakonfigurovat tak, aby bylo možné realizovat jakoukoliv běžnou měřicí úlohu. Na jednom profilu je možné realizovat simultánně šestnáct měření.

Další významná inovace: přístroje LJ-V jsou vybaveny funkcí, která generuje profil ve 3D na základě měření profilů ve 2D. Není třeba práce specializovaného programátora, protože funkce automatické adjustace pozice umožňuje kompenzovat rozdíly v pozici měřených dílů. Operátor může v průběhu adjustace i měření bezprostředně kontrolovat výsledky na dotykovém displeji. K přístroji je možné připojit i běžný externí monitor.

Referenční vzdálenosti pro profily 240 mm dosahují 300 mm.
Profiloměry LJ-V jsou velmi robustní. Jejich stupeň krytí je IP67 a jsou zkoušeny podle IEC 68-2-29 na odolnost proti rázům. Proto je možné měřit díly všech velikostí co nejblíže výrobnímu zařízení.
Díky těmto vlastnostem jsou profiloměry LJ-V velmi efektivním zařízením pro měření rozměrů a tvarů při výrobě elektroniky a při výrobě dílů z kovů, plastů nebo elastomerů. Doba návratnosti investice je velmi krátká.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP