www.modernitovarna.com
Keyence International

Nové funkce optických měřicích strojů řady IM

Novým přírůstkem typové řady IM je optický měřicí stroj IM-6500. Vzhledem k lepšímu začlenění do podnikové informační sítě a dokonalejšímu softwaru pro zpracování dat umožňuje kompletně dokládat parametry výrobků a realizovat úplné řízení kvality automatizované výroby. Jakékoliv zaznamenané odchylky ve výrobě lze okamžitě identifikovat. Nové funkce IM-6500 zvyšují také kvalitu vlastního měření.

Nové funkce optických měřicích strojů řady IM

Zařízení řady IM jsou optické měřicí stroje, které ze sejmutého obrazu spolehlivě, rychle a přesně určují požadované geometrické parametry. Stačí součást umístit do měřicího pole, zmáčknou tlačítko a přístroj za pár sekund automaticky změří až 99 geometrických parametrů s přesností od 0,5 μm. Co je zvláště důležité, to je výrazná úspora času potřebného k měření a vyloučení vlivu měřicího technika na výsledky měření. Pro to, aby se toho dosáhlo, využívají přístroje IM-6500 zdokonalené měřicí metody a nové funkce. Stroj IM-6500 vzniknul úpravou předchozích typů strojů řady IM na základě zpětné vazby od uživatelů.

Měřicí stroje IM-6500 zpracovávají naměřená data digitálně, a proto na rozdíl od běžných měřicích zařízení automaticky ukládají změřené hodnoty. Proces měření nyní může být integrován do podnikové informační sítě, a data tak mohou být snáze klasifikována a statisticky zpracována včetně odchylek a trendů anebo připravena pro záznam o provedené kontrole kvality výrobků. Počítají se a zobrazují nejvýznamnější statistické znaky: minimum, maximum, aritmetický průměr s intervalem spolehlivosti σ a 3σ a index způsobilosti CPK. Je možné také nastavit různé podmínky pro výběr množin hodnot pro statistické zpracování, analýzu a záznamy o provedené kontrole. Grafickou analýzu trendů a odchylek umožňuje zaznamenání dat a statistických znaků do časových grafů a histogramů. Rychlá zpětná vazba pomáhá systému řízení kvality předcházet výrobě neshodných produktů.

Měřicí stroj IM-6500 má navíc modul pro import dat z CAD, který může převádět soubory CAD na měřicí úlohy ve strojích řady IM. Měřicí úlohy tak lze připravit dokonce ještě dříve, než jsou vyrobeny první prototypy.

Měřicí stroj IM-6500 má novou snímací hlavici s velkým rozlišením a funkcí automatického nastavení zaostření pro předměty s rozdílnou výškou. Zaostření je nastaveno podle zaznamenané výšky každého měřeného bodu. Body ve stejné výšce mohou být měřeny simultánně, a tím lze v mnoha případech výrazně zkrátit dobu měření. Tato funkce doplňuje automatické nalezení a natočení snímaného předmětu. S obrazovým polem 25 mm a 6 mm lze dosáhnout nejistoty měření 0,7 μm a opakovatelnosti ±0,2 μm. Díky těmto funkcím je zařízení zvláště vhodné pro měření velmi malých součástek, typických např. pro hodinářství a přístrojovou techniku, zdravotnickou techniku a zařízení jemné mechaniky obecně.

Pro analýzu složitých tvarů (např. ozubených kol), kde nestačí měření přímek, úhlů a kružnic, nabízí IM-6500 funkci překrytí, která umožňuje porovnat změřený tvar součástky s nominálním vypočteným tvarem.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP