www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Firma Pepperl-Fuchs uvedla na trh systémy pro profukování motorů řady 6100

Nový systém pro profukování velkých skříní je nejnovějším přírůstkem do skupiny produktů značky Bebco® EPS společnosti Pepperl+Fuchs, určených pro profukování a přetlakování skříní.

Firma Pepperl-Fuchs uvedla na trh systémy pro profukování motorů řady 6100

Twinsburg, Ohio, USA (říjen 2019) – společnost Pepperl+Fuchs, přední světová firma v oboru procesní automatizace, uvádí systém pro profukování a přetlakování Bebco EPS® určený speciálně pro velké motory nebo velké skříně v zóně 1 prostředí s nebezpečím výbuchu. Systémy řady 6100 pro profukování a přetlakování dokážou přetlakem odvětrat skříň o objemu až 12,2 metrů kubických, a jsou tedy největším profukovacím systémem, který je u Pepperl+Fuchs k dispozici. Systémy řady 6100 jsou ideální pro použití v chemickém a petrochemickém průmyslu a v plynárenství.

Jde o plně automatická zařízení, která nepotřebují, aby operátor sám inicioval profukování nebo přetlakování. K dispozici jsou volitelné snímače teploty, které je možné namontovat okolo motoru a spouštějí chlazení nebo generují poruchová hlášení. Navíc má systém automatickou kompenzaci tlaku pro případ nadměrného úniku tlaku z motoru.

Systém 6100 se skládá z řídicí jednotky, ventilové soupravy, snímače nízkého tlaku a volitelných snímačů teploty. Řídicí jednotka umožňuje uživatelům konfigurovat systém podle velikosti motoru, nastavovat spínací body teploty, body tlaku pro kompenzaci úniků a tlakové ztráty, samostatný výstup pro alarm řízení, dva volitelné jiskrově bezpečné vstupy pro různé úlohy a až tři vstupy pro snímače teploty, které mohou sledovat teplotu na různých místech krytu motoru. Jiskrově bezpečné uživatelské rozhraní pro rychlý přístup a snadné sledování systému může být umístěno v odděleném krytu blízko stanoviště operátora.

Systém 6100 pro profukování a přetlakování se vyznačuje těmito rysy:

• je certifikován pro ATEX a IECEx zónu 1,
• je plně automatický,
• maximální průtok je 14 000 l/min,
• je vybaven jiskrově bezpečným uživatelským rozhraním pro programování a monitorování systému,
• řídicí jednotka sleduje provoz systému a řídí jeho výkon,
• systém je vybaven pomocnými výstupy pro alarmy nebo řízení,
• k dispozici jsou vstupy snímačů teploty pro monitorování a řízení,
• systém má automatickou kompenzaci tlaku pro případ nadměrného úniku tlaku z motoru.

Jiskrově bezpečný snímač tlaku měří přesnou hodnotu tlaku ve skříni nutnou pro bezpečný provoz v prostředí s nebezpečím výbuchu. Snímač tlaku, který měří vnitřní přetlak od 0 do 2,5 kPa (25 mbar), může být umístěn v sekci krytu motoru s nízkým tlakem, aby měřil přesnou a bezpečnou hodnotu tlaku.
Pro měření průtoku pro profukování a zavedení zpětné vazby do řídicí jednotky systému 6100, určující start časovače profukování, lze doobjednat ventilovou souprava EPV-6100. Pro potřeby zabezpečení i velkých motorů nebo skříní lze vybrat z pěti hodnot průtoku (maximum je 14 000 l/min).


Firma Pepperl-Fuchs uvedla na trh systémy pro profukování motorů řady 6100

Dalšími vlastnostmi systému 6100 je obtok systému, manuální zapnutí nebo vypnutí krytí, aktivace funkce profukování v závislosti na teplotě (využívá se, je-li profukování využíváno i pro chlazení) a zpožděné odstavení systému při ztrátě tlaku pro korekci tlaku při procedurách odstavení.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP