www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

IO-Link master s OPC UA

Plynulá komunikace z provozní úrovně do cloudu

IO-Link master s OPC UA

Obrázek 1:
IO-Link master s rozhraním OPC UA

Společnost Pepperl+Fuchs je první společností, která nabízí IO-Link master s rozhraním OPC UA, a otevírá tak cestu pro hladkou a transparentní komunikaci mezi koncovými zařízeními od nejnižší provozní úrovně do cloudu

Firma Pepperl+Fuchs, odborník na automatizaci, provedla akvizici společnosti Comtrol Corporation. Comtrol je průkopník v oblasti ethernetových průmyslových komunikačních sítí a přední dodavatel jednotek IO-Link master. Společnost Pepperl+Fuchs tak posílila svou pozici dodavatele systémů pro IO-Link a stala se první firmou, která je schopná nabídnout jednotky IO-Link master s rozhraním OPC UA.

OPC UA je ethernetový komunikační protokol a představuje snadnou a flexibilní metodu komunikace mezi stroji nebo mezi strojem a cloudem. Charakteristickou vlastností OPC UA je nezávislost, která dává uživatelům při návrhu jejich systémů IoT nevídanou flexibilitu a zajišťuje jim úplnou svobodu, bez ohledu na platformu, kterou používají.

Společnost Pepperl+Fuchs kombinací OPC UA a IO-Link otevírá zcela nové možnosti pro transparentní a hladkou komunikaci mezi koncovými zařízeními od nejnižší provozní úrovně až do cloudu. Jestliže se IO-Link používá jako rozhraní pro identifikaci, diagnostiku a nastavení parametrů měřicí techniky, OPC UA je naproti tomu perfektní řešení pro kompletní přenos dat do PC nebo cloudových systémů, paralelně s časově kritickou komunikací pro řídicí funkce. Je to způsob, jak realizovat širší vize spojené s průmyslem 4.0, sbírat data z nejnižší provozní úrovně a cíleně je vyhodnocovat.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP