www.modernitovarna.com
HURON

Řada MX: Síla, rychlost a přesnost…ve službách mnohačetných aplikací!

Multifunkční frézovací centra řady MX jsou stroje s velkou mírou flexibility, která umožňuje, při jednom upnutí, obrábění s 5-ti osami na 5-ti stranách od hrubování až k dokončovacím úpravám, včetně soustružení. Série MX kombinuje sílu, rychlost a přesnost: 5-ti osé obrábění lze provádět pro obrobky do 4 000 kg; tvrdé materiály jsou obrobeny v minimálním čase a pro vytvoření tvarů a profilů je garantována extrémně vysoká přesnost. Tyto modely jsou obzvláště oceněny v leteckém průmyslu.

Řada MX: Síla, rychlost a přesnost…ve službách mnohačetných aplikací!
Zajištěna je nevyšší pevnost a stabilita. Konstrukce s litinovým přestavitelným stojanem a s jedinečnými mechanickými vlastnostmi zvyšuje pevnost stroje a umožňuje tlumení vibrací, způsobené řeznými silami u nejtvrdších materiálů. Pevnost, přesnost a geometrická stabilita stroje je mimo jiné docílena jeho ukotvením do podlahy.

Frézovací centra řady MX, dostupné v několika velikostech, nabízí kompaktní, plně automatizované stoje„ all in one“ (vše v jednom), které zkracují výrobní dobu a optimalizují investice.

S modulární koncepcí MX 8 až MX 12, s přepravními rozměry od 1 000 x 1 600 x 900 mm do 1 200 x 1 600 x 1 000 mm a obrobky od 2 000 kg do 4 000 kg, je možné vybrat přesně stroj vhodný pro požadovanou aplikaci: frézování nebo soustružení/frézování, otočný stůl nebo stroj s paletizací, sondy, chladicí kapalina…

Otočný stůl multifunkčního frézovacího centra řady MX je vybavena motorem s velkým točivým momentem. Vysoký konstantní krouticí moment společně se stabilní konstrukcí stroje zajišťují vysoký výkon pro hrubování. Ve variantě soustružení/frézování, je uzamčení hřídele dosaženo použitím Hirth-spojky. Stůl se může otáčet rychlostí až 500 ot./min. a konstrukce umožňuje velmi vysokou akcelerační rychlost.

Motor je připevněn v 45° sklonu, což umožňuje pohyb od -45° až do + 180°. Vysoký výkon vřetene (točivý moment, výkon a rychlost) zajišťuje dobrý odvod třísek, stejně jako vysokou přesnost a jakost dokončovací úpravy tvarů a profilů. Monitorování vibrací během obrábění umožňuje, aby práce byla provedena s naprostou bezpečností pro komponenty stroje a nástroje.

Varianty hlav jsou nabízeny na přání, volba závisí na typu požadovaného obrábění.

Obráběcí hlava je speciálně navržena pro obrábění tvrdých materiálů, jako je například titan, slitina niklu, apod. Nakloněna o 45 °, je vybavena vřetenem s vysokým točivým momentem (6 000 ot./min., 28 kW, 1 350 Nm) a je vhodná jak pro frézování, tak pro soustružení. Umožňuje těžké hrubování s dobrým odvodem třísek. Spaciální zásobník nástrojů umožňuje uložení nástrojů o průměru 250 mm a délce 250 mm a hmotnosti 25 kg, odpovídající kapacitám vřetene.

Sférická hlava se používá pouze pro frézování. Jejím zvláštním rysem je, že může dosáhnout negativní úhly. Rotační osa B, jejíž pohybový rozsah je od + 10° do -110°, je rovnoběžná s osou Y a umožňuje vřetenu otáčet se kolem horizontální osy. Motor je přímo spojený s otočnými komponenty, což zajišťuje pohyb bez odporu a vysokou přesnost pozicování. Řezná hlava je osazena vřetenem s otáčkami až 8 000 ot./min. (86 kW/235 Nm)

Paletizace dvou pracovních míst zvyšuje produktivitu a umožňuje umístění a odebrání obrobku v krátkém čase. Rotační paletovací zařízení je namontováno na přední straně stroje. Mechanizmus zabezpečení umožňuje úplné uvolnění palety shora, což tudíž umožní ergonomické a jednoduché umístění a odebrání.

Zejména svou inovativní ergonomikou, zajišťuje série MX velmi vysokou produktivitu, přičemž zaručuje optimální bezpečnost obsluhy. Stroje jsou standardně vybaveny zásobníkem pro uložení 48 nástrojů, instalovaným mimo pracovní plochu. Stroj je vybaven kompletním zabezpečením a zajišťuje úplnou ochranu řezného prostoru , obsluhy a jejího pracovního prostředí. Otevírání dveří nabízí vynikající přístup ke stolu a obrobku, a volba paletovacího zařízení snižuje neprodukční čas, když umístění a odebrání obrobků je otázkou velmi krátkého času.

MX 12.jpeg: model MX 12 bez paletovacího zařízení
Meca.jpeg: Mechanická hlava
Fourche.jpeg: Sférická hlava
MX10.jpeg: model MX 10

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP