www.modernitovarna.com
Keyence International

Bezpečnostní světelné záclony SL-V

Viditelná indikace stavu, detekce předmětů 5 mm od hrany záclony, doba odezvy od 7 ms, automatický spouštěcí cyklus, krytí IP67, velmi odolné provedení a jednoduchá instalace, unikátní na trhu. K tomu možnost umístit záclony za sebou, bez mrtvé zóny mezi nimi: nové bezpečnostní světelné záclony SL-V jsou nejkomplexnější řešení na trhu.

Bezpečnostní světelné záclony SL-V
Bezpečnostní světelné záclony SL-V nabízejí uživatelům mnoho výhod. Vylepšena byla indikace jejich provozního stavu. Dvě řady LED po délce záclony zřetelně indikují její provozní stav, takže obsluha okamžitě vidí, zda je záclona v činnosti, v poruše, jaký je její výstup apod. Záclony SL-V mají vestavěný automatický spouštěcí cyklus. Záclona rozpozná, že pominulo narušení zabezpečeného prostoru, a stroj se automaticky spustí bez zásahu obsluhy (je-li to však požadováno z bezpečnostních důvodů, je možné použít i běžný manuální restart stroje). Záclona jako jediná na trhu umožňuje detekovat předměty již 5 mm od okraje záclony. Díky tomu je systém bezpečnější, jeho instalace jednodušší a záclony mohou být řazeny jedna za druhou ve všech možných úhlech bez negativního vlivu na rozlišení a bez mrtvých zón.

Instalace záclon SL-V je zvláště snadná. LED indukují během montáže správnou pozici obou částí záclony proti sobě a k dispozici je široký sortiment příslušenství pro montáž záclon v libovolné poloze.

Záclony SL-V mají další unikátní funkce. Díky integrované řídicí jednotce mohou být použity bez externího bezpečnostního relé pro zařízení bezpečnostní kategorie Kat. 4. Výstup OSSD může spínat proud do 500 mA, a to umožňuje přímo ovládat mnohá externí zařízení. Díky těmto výhodám se snižují náklady na bezpečnostní techniku. Doba odezvy začíná na 7 ms a je jednou z nejkratších na trhu. To znamená, že světelná záclona může být umístěna blíže k zabezpečovanému stroji nebo zařízení.

Světelné záclony SL-V mají krytí IP67. K dispozici je i zvláště kompaktní a robustní provedení SL-VHM (46,5 × 40 mm). Tyto záclony nepotřebují speciální mechanický kryt, který je jednak drahý, jednak komplikuje instalaci záclony. Bezpečnostní světelné záclony SL-V jsou dostupné v délkách od 230 mm do 1 270 mm, ve verzi HM až do 1 926 mm.

Produkt je zvlášť vhodný pro ochranu nebezpečných zón strojů a pro výrobce, kteří si přejí zlepšit bezpečnost a ergonomičnost svých zařízení.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP