www.modernitovarna.com
Keyence International

2D laserový měřič profilů LJ-G5000

2D laserový měřič profilů je vybaven unikátním senzorem E3 CMOS s kompenzací odlesků, který má 300krát větší dynamický rozsah, než mají běžné senzory dostupné na trhu. Výkon měřiče umožňuje kontrolovat složité povrchy, u nichž dříve měření optickou metodou nebylo možné, jako jsou např. povrchy lesklých kovů, povrchy pryže nebo povrchy složené ze dvou velmi odlišných materiálů. Technické parametry jsou unikátní: rozsah do 200 mm, opakovatelnost 1μm a vzorkovací frekvence 3,8 ms.

2D laserový měřič profilů LJ-G5000
LJ-G5000 je 2D laserový měřič profilů, určený zvlášť pro rychlou kontrolu polotovarů ve výrobních linkách. Skládá se z řídicí jednotky, monitoru a senzorové hlavice. K jedné řídicí jednotce je možné připojit dvě senzorové hlavice a simultánně provádět osm měřicích úloh měření profilu. Použité senzory E3 CMOS mají 300krát větší dynamický rozsah než jiné srovnatelné snímače. LJ-G5000 umožňuje spolehlivě měřit profily povrchů s velmi malou odrazivostí (pryž) stejně jako s velkou odrazivostí (kov).

Systém Quatro Link umožňuje současně vykonávat různé výpočetní procesy: detekci cílového povrchu, výpočet profilu, měření a zobrazení. Tento systém, založený na novém procesoru, umožňuje měřit se vzorkovací frekvencí 3,8 ms, a to vyhovuje i pro rychlá měření ve výrobních linkách. LJ-G5000 vzhledem k mnoha měřicím funkcím umožňuje měřit odchylky výšky, šířky, úhlu nebo tvaru. Inspekční okno se při posuvu cílového objektu automaticky readjustuje.

Snímač není ovlivňován barvou objektu a světelnými podmínkami a má takové parametry, že jím lze nahradit kombinaci laserového liniového skeneru a systému strojového vidění.
LJ-G5000 spolehlivě měří i v úlohách, kde bylo dříve měření nemožné: měří množství a umístění těsnicího materiálu při jeho nanášení, plastové polotovary při výrobě na vstřikovacích lisech či profil svaru při svařování. Měří i plochy objektů (včetně vypouklých a vydutých povrchů, kde se mění úhel odrazu) nebo kontroluje přesnost montáže karosérií automobilů.

Senzor E3 CMOS má ve srovnání s běžnými senzory CMOS mnoho výhod. Měřič profilů LJ-G5000 měří na principu triangulace. Souřadnice zaměřeného bodu se zjišťují prostřednictvím polohy odraženého paprsku na matici senzoru. Paprsek se zaměřuje pomocí optické soustavy. Snímací hlavice nemá žádné části podléhající opotřebení, proto má dlouhou životnost.

U válcových povrchů nastává problém s intenzitou odraženého světla. Z nejvyššího místa válcového profilu se odráží nejvíce světla, na bocích je množství odraženého světla menší. Běžné senzory, CCD nebo CMOS, nejsou schopné najít přijatelný kompromis. Buď je světlo odražené z nejvyššího bodu plochy v pořádku, ale intenzita světla z boků plochy je pro měření nedostatečná, nebo je intenzita světla z boků plochy v pořádku, ale intenzita světla z nejvyššího bodu plochy je příliš velká a dochází k saturaci senzoru. Běžné snímače CCD nebo CMOS mají pro takové měření malý dynamický rozsah (tj. rozsah mezi největší a nejmenší možnou intenzitou světla, kterou je schopen senzor zpracovat).

Měřiče profilů s běžným senzorem mají také malou stabilitu měření. Kompenzují ji opakovaným měřením a výpočtem průměrných hodnot. To ale prodlužuje periodu vzorkování přibližně na patnáctinásobek.
Naproti tomu senzor E3 CMOS (Enhanced Eye Emulation CMOS) má možnosti přizpůsobení podobné lidskému oku. Měřený profil lze digitálně zrekonstruovat bez ohledu na tmavší a světlejší oblasti. Zlepšují se možnosti měření a roste jeho stabilita. Snímače E3 CMOS zvětšuje svůj dynamický rozsah pomocí funkce MFL, která reguluje citlivost senzoru, intenzitu laserového zdroje a dobu expozice senzoru (čím tmavší je snímaný objekt, tím delší je expozice, a naopak). Funkce MFL zlepšuje stabilitu měření nezávisle na typu snímaného objektu (kov, pryž, plast) a jeho barvě.

Nová optika ERNOSTAR 2D
Zatímco jiné měřiče profilů používají běžné sférické čočky, optika ERNOSTAR 2D obsahuje čtyři vysoce přesné cylindrické čočky. Snižuje se tím neostrost zaměřeného bodu způsobená optickými vadami. Perfektní zaostření znamená větší kvalitu obrazu na matici senzoru a lepší přesnost v obou souřadnicích. Uživatelsky přívětivé rozhraní umožňuje jednoduché a rychlé programování i nezkušeným uživatelům.

Přístroj má řadu rozhraní: dvoustavové výstupy, RS-232, USB a Ethernet.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP