www.modernitovarna.com
Keyence International

Digitální mikroskop VHX-1000

Velký výkon digitálního mikroskopu s přesným odměřováním

Digitální mikroskop VHX-1000
Nový měřicí digitální mikroskop VHX-1000 od firmy KEYENCE představuje spojení vysoce výkonné digitální mikroskopie a přesného odměřování. V oboru měřicích digitálních mikroskopů se i pro nejnáročnější úlohy rychle stává zcela běžným požadavkem přesné odměřování a rychlé vyhodnocení obrazu. Integrace nejmodernější techniky do výkonné zobrazovací a vyhodnocovací jednotky mikroskopu VHX-1000 otevřela dveře nové generaci mikroskopů. Mikroskop VHX-1000 má jako první na světě snímač se šestnáctibitovým rozlišením, který umožňuje zviditelnit i malé rozdíly barev a poradí si i obrazy, které jsou pro běžného pozorovatele příliš tmavé nebo naopak příliš jasné. Rozlišení stupňů šedi bylo zvětšeno z 256 na 65 536 úrovní a obdobně počet barev rozlišených snímačem 3CCD vzrostl z 16 miliónů na 2,8 biliónů.

Pokroková snímací technika, optická konstrukce mikroskopu a znalost aplikací přinesly zcela nový systém pro rozpoznávání optických prvků a zaostření DOUBLE'R. Mikroskop v reálném čase rozezná, jaká optická soustava je namontována na kameře a jaké je její zvětšení. Při změně zvětšení se mikroskop automaticky znovu zkalibruje.
Hloubka ostrosti optické soustavy mikroskopu VHX-1000 je extrémně velká, dvacetkrát větší než u běžných mikroskopů. V kombinaci s funkcí Accurate DFD (Depth from Defocus) to znamená, že mikroskopy VHX poskytují ostrý obraz v podstatě jakéhokoliv vzorku. Kompaktní kamera 3CCD má funkci posunu obrazových bodů (pixel shift), a dosahuje tak ostrého obrazu s velkým rozlišením až 54 miliónů pixelů. Metoda progresivního skenování, odstraňující „blikání“ obrazu (flikr), a nový grafický procesor umožňují zobrazovat textury a reprodukovat barvy se stejnou kvalitou jako při pozorování pouhým okem. Optické komponenty RZ Lenses umožňují dosáhnout velkého rozlišení při zvětšení až 5 000 a díky excelentní korekci barevných vad poskytují velmi kvalitní obraz.
Objekty mohou být pozorovány kamerou s optikou buď drženou volně v ruce, nebo namontovanou do speciálního stojánku, který umožňuje pozorování z různých úhlů bez změny pozice objektu. Přímo na obrazovce mikroskopu VHX-1000 lze odměřovat vzdálenosti, poloměry, úhly a plochy. Odměřování se ovládá jednoduše myší. Je-li třeba zkoumat větší objekty, je možné použít funkci skládání obrazů. Obrazy se skládají v reálném čase, ve 2D nebo 3D zobrazení a výsledná plocha může být až 10 000 × 10 000 obrazových bodů, což je padesátinásobné zvětšení obrazového pole.

Digitální mikroskop VHX-1000 v bodech
- senzor 3CCD, 54 Mpx, akční člen pro posun obrazových bodů (pixel shift)
- světově unikátní skládání obrazů ve 2D i 3D v reálném čase
- světově unikátní funkce HDR (High Dynamic Range)
- automatické rozpoznání optických komponent a zvětšení DOUBLE'R, poprvé v průmyslovém zařízení
- funkce zobrazování ve 3D, nejrychlejší v kategorii průmyslových zařízení
- funkce optimalizace kontrastu, poprvé použitá u průmyslového zařízení
- optické komponenty RZ Lenses pro velké rozlišení
- vestavěný pevný disk 160 GB
- vestavěná mechanika 24X CD-R/RW
- podpora připojení LAN, FTP Server

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP