www.modernitovarna.com
Southco

Southco odstraňuje úniky vzduchu a zvyšuje efektivitu vzduchotechniky

Při snaze o zvýšení energetické a provozní efektivity jednotlivých částí vzduchotechnických systémů eliminací úniku vzduchu v uzavíracím systému se společnost Air Handling Systems Ltd. (AHS) zabývající se výrobou vzduchotechnických zařízení obrátila na společnost Southco. Jako jedinná totiž dokáže poskytnout řešení a to díky širokému portfoliu produktů, jež splňují přísné tlakové zkoušky.

Výrobce vzduchotechnických systémů AHS vyrábí i zakázkové vybavení. Jedná se hlavně o vzduchotechnická pouzdra a kryty. K využití dochází jak v soukromém, tak ve veřejném sektoru, např. nemocnice, farmaceutický a nebo automobilový průmysl. Hlavními zákazníky jsou společnosti jako Bombardier, BBC, různé zdravotnické služby a také nemocnice Great Ormond Street.

Energetická účinnost a optimalizovaný provozní výkon jsou v oblasti vzduchotechniky v dnešní době hlavními požadavky. Částečně také v různých budovách nemocnic, kde se ještě navíc kladou požadavky na hygienu a pohodlí a na druhé straně pak samozřejmě stojí nutné finanční úspory a redukce odpadu.

Uživatelé vzduchotechniky se potýkají s nutností instalovat vzduchotechnická zařízení v místech, které podléhá regulaci budov (část L) a poskytnout tak úsporné a energeticky efektivní řešení.

Únik vzduchu je stále trvající problém vzduchotechnických systémů. Únik vzduchu znamená ztrátu energie a tedy vyšší náklady. Abychom únik vzduchu potlačili, je nutné, aby zařízení a zéjména kryt byl vzduchotěsný tak, jak je to jen možné. Aktuální průmyslový standard je DW 143 Class B 1000 Pascal.

Když společnost AHS testovala svoje jednotky, byla zjištěno, že hlavní příčinou úniku vzduchu jsou těsnění v krytech u vzduchotechnických dvířek. Základním problémem bylo, že západky na sebe nedoléhaly, protože nebyla vyvinuta dostatečná komprese k utěsnění tlustých dvířek vzduchotechnické skříně.

Proto se společnost AHS obrátila na společnost Southco, která na těchto problémech pracuje již mnoho let jako dynamická společnost, která má své vlastní inovativní myšlenky a průkopnický přístup.

Wes Campbell, technický ředitel spoelčnosti AHS říká: „Společnost Southco nabídlo perfektní řešení díky modifikaci jejich standardu E3 Vise Action pro kompresi západek a v jejich řešení mají také přídavný šroub umožňující upevnění matky šroubu do zadní části západek a proto lze dosáhnout těsnosti komprese pro dvířka o tloušťce až 50mm.“

Ulrike Sturman ze společnosti Southco vysvětluje : „Technologie Vise Action použitá v produktové řadě západek E3 společnosti Southco je ověřená ve více než miliónu instalací a pokračuje v trendu být nejlepším řešením v oblastech, kde se vyskytují vibrace, únik vzduchu a kde je kladen velký důraz na bezpečnost a kvalitu. Hladký provoz jejich zařízení je dán umístěním západky za rám a také utěsněním západky tzv. kontinuálním half-turn pohybem. Kompresní akce dosahuje stálých 6.4 mm (.25") pro vnější těsnění v různých apliakcích týkající se těsnosti vzduchotechnických zařízení. Zároveň je snížena hlučnost a chrastění způsobené vibrací. Díky vystředěné aretaci západek, systém odolává náhodnému otevření způsobeného otřesem nebo vibrací. Originální mechanismus Vide Action společnosti Southco je dodáván v několika provedeních a lze tedy zvolit ten správný typ pro danou aplikaci.“

Společnost AHS se snaží překonat konkurenci splněním velice přísných testů na těsnost zařízení. Zatímco průmyslovým standardem je test Leakage Class C 1500 Pascal, zařízení společnosti AHS splňují tento test Leakage Class C 1500 jako minimum. Ovšem v některých aplikacích je zpotřebí, aby zařízení splňovalo test Leakage Class D 2500 Pascal. Kompresní západky z produktové řady E3 společnosti Southco splňují přísné podmínky testu D.

Wes Campbell ze společnosti AHS shrnuje : „V oblasti systémů vzduchotechniky velice rádi spolupracujeme se společností Southco a velice oceňujeme jak nám společnost Southco dokázala pomoci při hledání spolehlivého a perfektního řešení.“

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP