www.modernitovarna.com
Moxa

Firma Moxa se zapojuje do iniciativy OPC Foundation rozšiřující OPC UA včetně TSN na provozní úroveň

Moxa Inc., přední firma v oblasti průmyslové komunikace a sítí, oznamuje, že se v rámci svého záměru vývoje sítí TSN (Time-Sensitive Networking) zapojí do iniciativy FLC (Field Level Communication, komunikace na provozní úrovni) sdružení OPC Foundation.

Firma Moxa se zapojuje do iniciativy OPC Foundation rozšiřující OPC UA včetně TSN na provozní úroveň

To je důvod, proč se firma Moxa společně s předními průmyslovými společnostmi ABB, Beckhoff, Bosch-Rexroth, B&R, Cisco, Hilscher, Hirschmann, Huawei, Intel, Kalycito, KUKA, Mitsubishi Electric, Molex, Omron, Phoenix Contact, Pilz, Rockwell Automation, Schneider Electric, Siemens, TTTech, Wago a Yokogawa stala jedním z prvních podporovatelů řídicího výboru FLC.

Cílem iniciativy OPC UA FLC sdružení OPC Foundation je vytvořit otevřené, jednotné a na standardech založené řešení komunikace pro průmyslový internet věcí (IIoT) rozšířením OPC UA od snímačů až do oblasti informačních systémů (IT) nebo cloudu, které poskytne interoperabilitu mezi koncovými zařízeními plnícími všechny požadavky průmyslové automatizace, včetně snímačů, akčních členů, řídicích systémů a cloudových aplikací, bez ohledu na jejich dodavatele. OPC Foundation představí rychlé a úspěšné pokroky standardu TSN na trhu ve svém stánku na veletrhu Hannover Messe, který se bude konat od 1. do 5. dubna 2019 (hala 9, stánek A11).

„Jsme hrdí, že jsme součástí nové iniciativy OPC Foundation. Je to poprvé, kdy se sešli velcí hráči v oboru automatizace v rámci OPC Foundation, aby společně vytvořili standardy TSN pro budoucí automatizační systémy založené na skutečně unifikované infrastruktuře,“ řekl Andy Cheng, prezident oddělení strategií společnosti Moxa. „Moxa přijímá závazek spolupracovat se zákazníky a klíčovými průmyslovými hráči na podpoře inovací, průmyslových standardů, testování koncepcí, vytváření testbedů a úspěšné implementaci pokročilých technologií.“

„Cenné zkušenosti a široký sortiment průmyslových switchů firmy Moxa pro obsáhlý ekosystém OPC UA TSN, který zahrnuje celou cestu dat od snímačů do cloudu, jsou pro náš trh velmi přínosné jako pomoc při realizaci skutečně unifikované infrastruktury pro automatizační sítě budoucnosti,“ řekl Stefan Schönegger, viceprezident pro strategii a inovace produktů společnosti B&R Industrial Automation.

Iniciativa OPC UA FLC s ohledem na cíl přijmout jednotný standard TSN pro provozní úroveň řízení také získala podporu všech testbedů TSN z konsorcií ECC – Edge Computing Consortium, IIC – Industry Internet Consortium a LNI 4.0 – Labs Network Industry 4.0. Výsledky spolupráce budou představeny ve stáncích jednotlivých konsorcií na veletrhu Hannover Messe.

Moxa se podílí na všech těchto testbedech, aby ukázala interoperabilitu switchů Moxa TSN se zařízeními jiných dodavatelů v jedné síťové infrastruktuře založené na standardech Ethernetu. Tato interoperabilita může být v budoucích systémech průmyslové automatizace nástrojem pro otevření možností, které přinášejí koncepty IIoT a Industry 4.0.

Kromě ambiciózní spolupráce s významnými průmyslovými hráči s cílem inovovat komunikační techniku a průmyslové standardy vydává společnost Moxa, která má velmi hluboké znalosti v oblasti průmyslových sítí a protokolů, technickou stať (white paper): How Time-Sensitive Networking Is Revolutionizing Industrial Automation (Jak sítě TSN proměňují průmyslovou automatizaci), která podává celkový přehled o výhodách sítí TSN, jež už nyní plní požadavky „chytré výroby“, a o tom, jak ekosystémy, které se v současné době v automatizaci vyskytují, mohou využít TSN jako základ budoucích jednotných komunikačních sítí v průmyslu.

Přečtěte si technickou stať Moxa o TSN: V článku How Time-Sensitive Networking Is Revolutionizing Industrial Automation se dozvíte:
• proč chytrá výroba a IIoT potřebují deterministické sítě a komunikaci v reálném čase s velkou šířkou pásma a malou latencí,
• jak se tradiční ethernetové sítě best effort přeměňují na sítě TSN s deterministickými funkcemi využívajícími standardní ethernetovou techniku,
• jak mezinárodní standardizační organizace a dodavatelé zařízení, jako např. Moxa, spolupracují na tom, aby se standardy TSN staly základem průmyslových komunikačních sítí budoucnosti.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP