www.modernitovarna.com
Vision Numéric

Type3 CAAV5 Based verze 5.10

Software Type3 umožňuje tvorbu textů, integraci symbolů, nebo nadpisů s minimálním počtem kliknutí v CAx systému CATIA V5 a slouží tedy pro snadnou identifikaci, označování, dekoraci nebo přizpůsobování v jednotlivých částech návrhu. Od roku 2003 bylo po celém světě prodáno více než 1000 licencí. Do nové verze Type3 CAAV5 Based V.5.10 bylo implementováno mnoho inovací, které optimalizují proces návrhu a velice ho zjednodušují.

Type3 CAAV5 Based verze 5.10
Software Type3 používá parametrický strom CATIA. Pomocí něj lze psát a modifikovat text přímo bez potřeby importu nebo exportu souborů (např. dxf). Navíc software Type3 umožňuje snadnou integraci symbolů nebo nadpisů, což je zabezpečeno výkonným nástrojem pro vektorové zobrazení. Dále lze používat knihovny programu Type3, vybírat položky dle potřeby a přesouvat objekty jedním kliknutím. Type3 je nejjednoduší a zároveň nejucelenější software na trhu a to díky dvaceti letům zkušeností společnosti Vision Numeric v oblasti průmyslového a uměleckého rytectví. Verze 5.10 softwaru Type3 přináší mnoho vylepšení pro zjednodušení integrace textu a grafiky do CAx systému CATIA V5.

Některé z těchto vylepšení se týkají začleňování a editace textů v systému CATIA. V minulosti bylo pro umístění textu nutné nakreslit křivku, nyní stačí použít jednoduchý ukazatel pro začátek textu (funkci "Text z bodu"). Text může být umístěn do 9 různých pozic (levý horní roh, střed, atd.). Bod určující referenční pozici může být jakýkoliv existující bod, uzel a nebo ho lze snadno vytvořit pravým tlačítkem. Jediné co je potřeba pro vykreslení několika čar, je umístění stejného počtu ukazatelů do projektu. Díky funkci "text do oblouku" lze text nadefinovat přímo pomocí tří prvků (střed, rádius a počáteční úhel). Všechny tyto nové funkce umožňují velkou flexibilitu a praktičnost, zéjména pro výrobce v automobilovém průmyslu.

Pro zvýšení výkonosti a redukci počtu operací byl kompletně přepracován algoritmus funkcí Projekce a Mapování. Nová funkce Projekce byla navržena tak, aby vyhovovala 80% aplikací a nebylo zapotřebí použít časově náročnou funkci Mapování. Nová funkce "kónické mapování" snížuje deformaci textu a grafiky. Pokud se tato funkce aplikuje na objekty, které jsou kónického tvaru, výsledky jsou více než dobré a deformace jsou jen stěží rozeznatelné.

Další novou vlastností je možnost integrace textu přímo do maker, což opět zrychluje práci s programem. Nová verze 5.10 nyní pracuje bez použití hardwarového klíče (USB dongle) pod licencí Flexnet Publisher. Flexnet Publisher umožňuje snadno spravovat každou implementaci Type3 CAA V5.10. Např. lze okamžitě vyhledat zabrané licence každým oddělením a v případě potřeby jejich počet optimalizovat.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP