www.modernitovarna.com
MAYR

Sensor EAS® s jedinečnou inovací

Integrovaný vysílač eliminuje nutnost externího koncového spínače s pojistnými spojkami proti přehřátí.

Sensor EAS® s jedinečnou inovací
Pojistné spojky hlídající přesné omezení krouticího momentu zabezpečí, že se nepřekročí únosné zatížení jednotlivých strojních komponent a zařízení. Doposud byl vyžadován externí koncový spínač, který v případě přetížení vyslal signál přes přidružený kabel do kontroleru. Pojistné spojky nového sensoru EAS, s integrovaným vysílačem, vyvinutém v mayr® Antriebstechnik, vyšle signál o přetížení bezdrátově. Toto revoluční a absolutně spolehlivé snímání přetížení má značné výhody ve srovnání s konvenčním přenosem signálu.

Bezpečnostní vzdálenost pro uvolnění při překročení krouticího momentu je jen několik málo milimetrů. Tato malá vzdálenost je v podstatě vším tím, co je třeba překonat při volbě změny mezi mechanickým a bezdotykovým spínačem. Proto externí koncové spínače musí být připraveny a přizpůsobeny precizně a s velkou zodpovědností spolehlivě zajistit danou operaci. Nicméně, za určitých okolností je největší možná péče zbytečná. Například v situaci, kdy pozice pojistných spojek jsou posunuty následkem tepelného roztažení.

Nový sensor EAS® má koncový spínač integrován přímo ve spojce. To zajistí uvolnění pohybu spojky v případě přetížení a bezdrátově přenese signál k základní stanici připojené ke strojnímu kontroléru. Sensor EAS® je z výroby přizpůsoben pro danou operaci, není nutné ho před montáží jakkoliv nastavovat.. Přetížení snímání je plně spolehlivé. Externí faktory, jako chvění nebo axiální kompenzace spojky, které je například zapříčiněno tepelným roztažením hřídele, nesníží provozní spolehlivost.

Čidlo nové jednotky, včetně svého napájení, je kompletně obsaženo v pojistné spojce EAS® - compact®. V následných krátkých intervalech se oznamuje stav spojky společně s informacemi o úrovni napětí. Jestli dojde k poklesu napětí, varovný signál je okamžitě a s takovým předstihem spuštěn, aby byl dostatek času k přepnutí na záložní baterii. Což nevyžaduje demontáž spojky.

Nový sensor EAS je zřetelně lepší než konvenční pojistné spojky s externími koncovými vypínači, zvláště v následující aplikací. V případě pohonů s posunujícími se hřídeli, jako např. u ramen robotů, nebude nezbytné pohybovat s držáky a vedením kabelů. To dělá celou montáž významně jednoduchou a spolehlivější. Spolehlivý přenos signálu je také zajištěn u pohonů vystavených chvění nebo vodorovnému pohybu. Axiální kompenzace spojky, například následkem tepelného roztažení hřídele, může snadno vést k falešnému spouštění u konvenčních systému s externě umístěnými vysílači signálu. Přirozeně, volba sensoru EAS® je perfektní pro všechny aplikace, kde není místo pro umístění externího koncového spínače. Navíc, nové zařízení je atraktivní volbou tam, kde pohony musí být nainstalovány na místě. Jeho demontáž z boxu může provádět neproškolený personál.

Vývoj nového sensoru EAS® významným způsobem zvýšil spolehlivost přenosu signálu s mechanickými pojistnými spojkami a podstatně zjednodušil instalaci zařízení omezující točivý moment při ochraně proti přetížení. Díky integraci signálního vysílače v osvědčené jednotce EAS® - compact® , systém nejen zaručuje zvýšení spolehlivosti přenosu signálu, ale také má další kvalitní rysy, které jsou charakterizovány moderními, spolehlivými pojistnými spojkami. Zahrnují vysokou torzní tuhost, zamezení spuštění, rychlý pokles krouticího momentu, kdy je dosaženo limitu přetížení, vysoké přesnosti nastavitelného krouticího momentu, dlouhé životnosti a nízkých provozních nákladů. Pojistné spojky EAS® - compact® splní tato kritéria optimálně.

File: F-5-33-Bild2.jpg
Nová bezpečnostní spojka EAS® - Sensor s integrovaným signálním vysílačem vyšle bezdrátově signál o přetížení. Což má značné výhody ve srovnání s konvenčními externími koncovými vypínači a přenosem signálu pomocí kabelů.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP