www.modernitovarna.com
MAYR

primeflex – nová špičková kovová pružná spojka

Název primeflex označuje inovační technologii zaměřenou na budoucí aplikace za maximálně výhodnou cenu. Na rozdíl od jiných zásuvných pružných spojek, lze primeflex bezpečně demontovat bez rizika poškození kovových manžet i po delší době provozu.

primeflex – nová špičková kovová pružná spojka
Na první pohled mohou všechny pružné spojky vypadat v podstatě stejně; avšak při bližším zkoumání jsou patrné rozdíly v konstrukčních detailech. Rozhodujícími faktory pro provozní bezpečnost, spolehlivost, životnost, schopnost kompenzace vyosení a funkční bezpečnost celé spojky jsou její konstrukce, struktura a výrobní kvalita. Další faktory kvality zahrnují připojení manžet ke komponentům náboje a připojení nábojů hřídelí. To má zásadním způsobem vliv například na velikost přenášeného točivého momentu a provozní charakteristiky spojky.

Nová spojka primeflex slučuje veškeré know-how jednoho z předních výrobců bezvůlových hřídelových spojek. Splečnost mayr® power transmission se zabývá vývojem a výrobou takovýchto spojek již několik desetiletí. Na základě svých zkušeností v tomto odvětví společnost získala informace o všech požadavcích na systémy pro přenos elektrického výkonu a vyvinula nové specifické prvky pro zvýšení spolehlivosti a zjednodušení provozu.

Bezvůlová spojka primeflex umožňuje snadnou instalaci a demontáž. Spojku lze snadno demontovat bez rizika poškození kovových manžet i po delší době provozu. V tom spočívá jedna z jejích hlavních konstrukčních výhod. U mnoha jiných zásuvných kovových spojek vzniká riziko poškození nebo dokonce i zničení kovových manžet při uvolňování zásuvného spoje (efekt kombinovaného působení koroze a opotřebení na konickém náboji). Spojka primeflex tento problém odstraňuje použitím speciálního materiálu a geometrie.

Maximálně kompaktní a vysokovýkonovou spojku primeflex lze k hřídeli snadno připojit pomocí objímky nebo stahovacího kotouče. Vynikající schopnost kompenzace vyosení je další významnou provozní charakteristikou této nové a cenově efektivní kovové pružné spojky. Spojka dokáže vyrovnávat axiální, radiální a úhlové vyosení. Točivý moment se přenáší přes třecí uzávěrku nebo přes třecí uzávěrku s s nuceným blokováním. Součástí vnitřního mechanismu spojky jsou navíc zarážky, které zabraňují poškození manžet z důvodu nadměrného tlaku při montáži.

V současnosti nabízíme tři velikosti s jmenovitými točivými momenty od 24 do 120 Nm. V oblasti hřídelových spojek se společnost mayr® power transmission specializuje na výrobu bezvůlových spojek pro přenos výkonů v servo-systémech. Díky svým spojkám využívajícím technologie kovových manžet, elastomeru a sady disků může společnost nabídnout tři nejběžnější konstrukční řešení pro tento typ přenosu výkonu.

Kovové pružné spojky se nejčastěji používají pro přenos výkonu mezi motorem a redukčním převodem nebo hřídelí, přičemž umožňují kompenzaci vyosení. Hlavní oblasti použití zahrnují všechny druhy strojů (potravinářské, obráběcí, balící, atd.).

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP