www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Pro budoucnost

Komunikační brány pro PROFINET integrují data zařízení a data o probíhajících procesech

Pro budoucnost
Komunikační brána LB PROFINET

Nová komunikační brána LB PROFINET od firmy Pepperl+Fuchs propojuje systém distribuovaných vstupů a výstupů LB se světem Profinetu. Komunikace mezi koncovými účastníky také zaručuje optimální využití stávající provozní inteligence, a představuje tak významný krok směrem ke splnění budoucích požadavků a implementaci průmyslu 4.0.

Na počátku roku 2019 uvedla firma Pepperl+Fuchs na trh novou komunikační bránu LB PROFINET, která má nejen konvenční funkce Profinetu, ale umožňuje také plný přístup k připojeným zařízením s komunikací HART. V praxi to znamená, že dává uživatelům navíc k hodnotě primární měřené veličiny přístup také ke všem pomocným proměnným HART jako k sekundárním měřeným hodnotám.

A dále, diagnostická data z provozních přístrojů lze číst prostřednictvím HART IP, což výrazně zlepšuje transparentnost a dostupnost všech zařízení v závodě. Nová komunikační brána také nabízí maximální flexibilitu, protože v jednom zařízení mohou běžet různé protokoly (např. PROFINET a HART IP) a navíc jde o vysoce výkonné zařízení: do plně obsazeného I/O systému může být zapojeno celkem 80 provozních zařízení. Tato zařízení potom komunikují bez zpoždění.

Maximální bezpečnost a snadné ovládání
Jinou významnou vlastností komunikační brány je koncept inteligentní redundance. Integrovaný switch díky protokolu redundance média (MRP – Medium Redundancy Protocol) zajišťuje nepřetržitou funkčnost sítě. Jestliže jedna linka selže, kruhová síť se rekonfiguruje tak, aby byly datové pakety posílány alternativní cestou. Ačkoliv v důsledku stále většího využívání velkých objemů dar sbíraných ze stále více propojených zařízení průmyslových závodů rostou také potenciální rizika, nová komunikační brána PROFINET splňuje všechny odpovídající bezpečnostní požadavky. Velký displej, největší mezi srovnatelnými zařízeními dostupnými na trhu, je další vlastností, která usnadňuje použití nové komunikační brány Pepperl+Fuchs. Stav zařízení a další diagnostické údaje mohou být přehledně zobrazeny prostřednictvím RGB LED.

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP