www.modernitovarna.com
REDEX

X-block: regulátor napětí drátů a kabelů v tahu, nejkompaktnější na trhu

Nejnovější typová řada digitálních regulátorů X-block od firmy MEROBEL je navržena speciálně pro několikavřetenové stroje pro navíjení a převíjení drátů a kabelů, kde se používá regulace napětí v tahu v otevřené nebo v uzavřené smyčce.

X-block: regulátor napětí drátů a kabelů v tahu, nejkompaktnější na trhu
Řada regulátorů X-block umožňuje snadné zapojení a uvedení do provozu. Jsou to kompaktní jednotky vhodné pro montáž na lištu v rozváděči. Tím splňují základní požadavky pro použití na strojích pro navíjení a převíjení drátů a kabelů.

Úzký profil a uzpůsobení pro montáž na lištu DIN umožňují nainstalovat do rozváděče vedle sebe na délce 300 mm až šest regulátorů. Konektory jsou pro snadný přístup umístěné na jejich čelním panelu. To usnadňuje zapojení kabelů k regulátorům instalovaným v rozváděči.

Deska elektroniky nabízí množství funkcí, souvisejících s nastavením vestavěného modulu PID regulace. Díky tomu moduly splňují všechny specifické požadavky na řídicí systémy pro regulaci mechanického napětí v tahu. Mimo jiné jsou jejich součástí digitálně plně nastavitelné zesilovače signálů ze senzorů, umožňující plug-and-play nastavení všech typů měřicích buněk, které jsou v současné době dostupné na trhu. Ty samé zesilovače navíc umožňují přímou kalibraci délkových měřicích potenciometrů (používaných např. pro stroje s tanečníkem) nebo pro snímače vzdálenosti (ultrazvukové nebo laserové).

Mimo to, vestavěný zdroj napájení umožňuje ovládat mnoho typů elektromagnetických aktuátorů bez nutnosti použít další externí napájecí modul, včetně všech typů elektromagnetických práškových spojek a brzd dodávaných firmou MEROBEL.

Krátce, moduly X-block od společnosti MEROBEL eliminují potřebu externí kabeláže mezi všemi běžnými snímači, akčními členy a systémem pro regulaci mechanického napětí v tahu.

Uvedení do provozu podstatným způsobem zjednodušuje programování pomocí softwaru X-block PC, s intuitivním přístupem ke všem parametrům, které je možné nastavit. Všechna nastavení jedné stanice lze bez omezení, metodou drag and drop, kopírovat do vnitřní paměti regulátorů dalších stanic.

Vestavěné funkce pro sběr dat umožňují ukládat aktuální provozní data i všechna data o nastavení regulátorů, a je-li to nutné, dovolí k nim prostřednictvím internetu dálkový přístup specialistům společnosti MEROBEL při provádění technické podpory.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP