www.modernitovarna.com
AMPHENOL

Ethernetové konektory RJ45/USB a RJ11 pro výbušná prostředí podle směrnice ATEX

Společnost Amphenol, uznávaný přední výrobce odolných ethernetových řešení pro náročná prostředí, představuje první ethernetové konektory podle směrnice ATEX vhodné k použití ve výbušných prostředích zóny 2 a třídy 1 divize 2. Tato nová řada byla navržena jako reakce na aktuální trend na trhu ATEX k omezování zařízení v zóně 1 (které je velmi drahé) a instalování zařízení do zóny 2, kde omezení nejsou tak velká, což vede k podstatnému snížení celkových nákladů na výrobní zařízení.

Ethernetové konektory RJ45/USB a RJ11 pro výbušná prostředí podle směrnice ATEX
Tato nová řada podle směrnice ATEX představuje rozšíření řad RJFIELD a USBFIELD a obsahuje jejich patentovaný a uznávaný připojovací systém RJStop®, který umožňuje jednoduchou a rychlou přeměnu jakéhokoli standardního ethernetového kabelu na připojení s třídou krytí IP68, tj. ochranou proti nárazům, prachem a tekutinám.

Tato řešení mají ochranu ATEX II3G ExnAIIT6X s rozsahem teplot od -40 °C do +60 °C u verzí RJ45 a RJ11 a od - 40 °C do +70 °C u verzí USB.

Kovové kryty byly zesíleny, aby splnily kritéria mechanické odolnosti normy EN 60079-15 včetně pádu hmoty 1 kg z výšky 70 cm. Všechny konektory procházejí ve výrobě elektrickou kontrolou: jsou vystaveny napětí 500 V po dobu 1 minuty. Výkonová kapacita je 20 W při maximálním provozním napětí 60 Vrms. Kabelové průchodky splňují požadavky norem EN 60079-7 a EN 60079-0 s ochranou II2G/D ExeII.

K dispozici jsou tři typy konektorů: RJ45, USB a RJ11.

Tyto konektory mají jedinečné vlastnosti, které zajišťují odolnost v náročných prostředích a zaručují třídu krytí IP68. Vlastní zdířky jsou utěsněné v průchodkách, čímž chrání vnitřní prostory zařízení.

Tato řada konektorů byla navržena pro sledování procesů a měření dat v provozech pracujících s ropou, plynem, chemickými a práškovými látkami, kde se zejména požaduje splnění kritérií směrnice ATEX a spolehlivost.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP