www.modernitovarna.com
CAMILLE BAUER

SINEAX DM5: nová generace převodníků

Univerzální silnoproudé měřicí zařízení s maximální přesností SINEAX DM5 je řada programovatelných univerzálních měřicích zařízení pro výkonové napájecí sítě: jsou to klasické vysoce přesné měřicí převodníky určené k montáži na lištu DIN, které jsou vhodné pro téměř jakoukoliv monitorovací funkci stejně jako pro retrofit napájecích sítí v průmyslu.

SINEAX DM5: nová generace převodníků

Foto: DM5x: Nejjednodušší programování prostřednictvím USB, dokonce i bez pomocného napájení

 Výkonná generace

Převodníky DM5S jsou novým přírůstkem do širokého sortimentu firmy Camille Bauer Metrawatt. Stejně jako předcházející typ, převodník SINEAX M1000, který byl prvním zařízením na světě svého druhu, má také DM5S za úkol především vysoce přesně zaznamenávat základní parametry elektrické sítě. Zaznamenané parametry potom bezpečně převádí na analogové výstupy nebo digitální rozhraní.

Promyšlená konstrukce přináší efektivitu

Základní přesnost převodníků DM5 je 0,15 % pro měření napětí a proudu a 0,2 % pro měření výkonových veličin; pro měření spotřeby mají třídu přesnosti 0,5S. Největší inovací převodníků nové řady je možnost vybrat si z mnoha volitelných variant a skutečnost, že měřené údaje jsou získávány kontinuálně (měření bez slepých míst). Zařízení navíc může být nakonfigurováno podle individuálních požadavků, a to i bez připojení k pomocnému napájení. Optimalizovaná a kompaktní konstrukce šetří nejen místo, ale i náklady. Převodníky DM5S podporují až 32 čítačů až s 16 tarify, zatímco DM5F umožňuje velmi rychlé zpracování měřených hodnot do 15 ms. To umožňuje snadno jej implementovat i do nejnáročnějších úloh, jako jsou např. systémy regulace turbíny.

Nejjednodušší možný začátek

Software „CB Manager“, který se dodává zdarma, se používá nejen k nastavení parametrů přístroje, ale má i pomocné funkce potřebné pro uvedení přístroje do provozu: např. umožňuje vytisknout štítek s identifikací produktu, obsahuje funkce pro kontrolu zapojení, záznam měřených hodnot stejně jako simulaci a úpravu analogových výstupů. Uživatelé mohou volně definovat rozhraní Modbus – v případě, že jde o volitelnou verzi s tímto rozhraním. To umožňuje z jednoho místa optimalizovaným způsobem vyhledávat v souboru všech relevantních dat ta, která jsou pro uživatele zajímavá a významná.

Kvalita a dokonalost – nezávisle certifikováno

Převodníky řady DM5 mají certifikát UL a jsou pravidelně auditovány nezávislou laboratoří. To zaručuje, že jsou neustále ve shodě s nejnovějšími standardy a že každé zařízení pracuje zcela perfektně. Certifikace UL je kombinována s monitorováním end-to-end celého výrobního procesu. To zaručuje, že se při výrobě používají jen kvalifikované komponenty a vyrábí se výhradně dokumentovanými postupy. Tak je zaručena nepřetržitě vysoká úroveň kvality výroby ve shodě se všemi standardy pro bezpečnost a EMC.

Více informací je dostupných na www.camillebauer.com/dm5-e

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP