www.modernitovarna.com
Makino

Nové pětiosé vertikální obráběcí centrum Makino L2: optimální řešení pro velkosériovou výrobu součástí

Nové vertikální pětiosé obráběcí centrum Makino L2 se vyznačuje velkou přesností a tuhostí při velmi malém půdorysu. Na letošním veletrhu EMO v Hannoveru budou představeny dva modely, určené pro indexované obrábění a obrábění oběžných kol. Oba jsou navržené s ohledem na potřeby těch zákazníků, kteří potřebují vyrábět menší díly, ale ve velkých sériích, a jsou připravené na automatizaci.

Nové pětiosé vertikální obráběcí centrum Makino L2:   optimální řešení pro velkosériovou výrobu součástí
Obrázek 1: Čelní pohled na Makino L2

Průmyslové obory: Automobilový průmysl, zdravotnická zařízení, letecký průmysl, spotřební elektronika, domácí spotřebiče
Použití: Velkosériová výroba obrobků

Obráběcí centrum L2, kombinující tuhou konstrukci a flexibilitu vřetene s ultrakompaktním půdorysem, nabízí vysoce stabilní a spolehlivou platformu pro plně automatizované obrábění malých dílů v nepřetržitém provozu. Malé rozměry stroje znamenají, že může být efektivně využíván při téměř libovolném způsobu manipulace s obrobky, od manuálního až po plně automatický pohyb v systémech využívajících obslužné roboty. Stroj vybavený vysoce výkonným vřetenem si snadno poradí s přesným frézováním, vrtáním a řezáním závitů – tedy s operacemi potřebnými při výrobě široké škály dílů – a má rychlost a zrychlení umožňující zkrátit dobu cyklu obrábění. Stroj L2 je vybaven dvojitým přímým momentovým motorem (DD) a brzdou v ose A a jednoduchým motorem DD a brzdou v ose C, které umožňují dosáhnout vysoké rychlosti a velké přesnosti pětiosého obrábění.

Provedení L2 5-Axis Index

Provedení L2 5-Axis Index je vybaveno indexovacím stolem pro vysokorychlostní pětiosé obrábění a příslušenstvím pro automatizaci provozu podle požadavků zákazníka. Stroj je určen pro pětiosé obrábění různých materiálů a polotovarů a cílí na segment velkosériové výroby dílů pro rozličné obory průmyslu, např. automobilový průmysl nebo výrobu zdravotnické techniky. Obrábí polotovary do průměru 400 mm a hmotnosti 80 kg. Stůl je vybaven osmi hydraulickými a pneumatickými porty, které umožňují snadnou integraci příslušenství pro automatizaci obrábění. Stroj je vybaven vřetenem HSK-A50 s rychlostí do 16 000 otáček za minutu. Systém pro automatickou výměnu nástrojů (ATC) má kapacitu v běžném provedení až 15 nástrojů, na objednávku až 30 nástrojů s maximálním průměrem 80 mm, délkou 250 mm a hmotností 8 kg.

Provedení L2 5-Axis Impeller

Provedení L2 5-Axis Impeller je určeno pro vysokorychlostní obrábění oběžných kol a podobných součástí a vyznačuje se dvěma vynikajícími vlastnostmi: vysokorychlostním simultánním pětiosým stolem a vřetenem s 25 000 otáčkami za minutu. Vřeteno HSK-A50 s rozhraním pro nástroje typu cartridge a 25 000 otáčkami za minutu má olejo-vzduchové mazání, výkon až 18,5 kW a krouticí moment až 21,5 N•m. Osy X, Y a Z mají zrychlení a zpomalení 10 m/s2, 9 m/s2 a 14 m/s2.

Obě centra L2 jsou navržena s ohledem na snadné začlenění do různých systémů manipulace s obrobky a na použití podavačů různé konfigurace, včetně externího podávacího ramene a pevných nebo mobilních robotických podavačů. Tyto automatizované konfigurace pomáhají dosáhnout větší rychlosti výroby, zkracují dobu přípravy výroby, snižují náklady na pracovní sílu a výrazně snižují požadavky na zastavěný prostor.

Pro další informace prosím kontaktujte:
Andreas Walbert
Head of Marketing and Product Planning
tel.: +49 7021 503-201
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
website: www.makino.eu

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP